Ο Μιχάλης Βιολάρης μιλάει για τη ζωή του στον Κώστα Μπαλαχούτη

Ο Μιχάλης Βιολάρης μιλάει για τη ζωή του στον Κώστα Μπαλαχούτη

Ο Μιχάλης Βιολάρης, της Ελλάδας και της Κύπρου την Κυριακή 14/3 ξετυλίγει ανάγλυφα τη μεγάλη διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις.

Κάθεται στο πιάνο, θυμάται και ερμηνεύει όπως μόνο αυτός γνωρίζει. Ο Μιχάλης Βιολάρης, είναι ξεχωριστός σε όλα του, και στην πορεία του, και τις συνεργασίες του. 

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του στην Κύπρο, τα «πατρικά» διδάγματα, ο ερχομός στην Αθήνα, ο Πατσιφάς, η Lyra το Νέο Κύμα, οι μπουάτ, ο Χατζιδάκις, ο Σπανός, ο Κόκοτος, ο Ελύτης, ο Πλέσσας, ο Κριμιζάκης, η Χωματά, η Αστεριάδη και όχι μόνο. Μέσα από την εξομολόγησή του ερμηνευτή στον Κώστα Μπαλαχούτη αναδύεται μια ολόκληρη εποχή με τα χρώματα και τα αρώματά της, τις ομορφιές και τα προβλήματά της. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ερμηνευτής η πληγή της τουρκικής εισβολής στο νησί του και οι «παρενέργειές» της τον τυραννούν βαθιά ακόμα.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Μιχάλη Βιολάρη θα μεταδοθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

https://www.youtube.com/watch?v=CZ_qw2-tX2Q

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter