Ο Μίχαλος ζητά να πληρώνει το κράτος τα τεστ για κορονοϊό των υπαλλήλων

Ο Μίχαλος ζητά να πληρώνει το κράτος τα τεστ για κορονοϊό των υπαλλήλων

Δεν είναι λογικό το μεγάλο αυτό κόστος να το καλύπτουν είτε οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι είτε οι εργοδότες τους, σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.

Τη διενέργεια τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού χωρίς καμία επιβάρυνση των ασφαλισμένων ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, το κόστος διενέργειας του τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού είναι υψηλό και δεν είναι λογικό να το καλύπτουν είτε οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι είτε οι εργοδότες τους, που συνήθως αναλαμβάνουν το κόστος, προκειμένου να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία στους χώρους εργασίας.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, με την επιστροφή των εργαζομένων από τις διακοπές στους χώρους εργασίας -και δεδομένου ότι είναι μεγάλος ο αριθμός που έχει επισκεφθεί περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων- επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας η διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Τα επιμελητήρια ήδη έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών, από μέρους επιχειρήσεων-μελών τους, ότι υπάρχει «απροθυμία» διενέργειας αυτών των τεστ από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος των τεστ σε ιδιωτικές δομές υγείας να το αναλαμβάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις για λογαριασμό των εργαζομένων τους.

Ο πρόεδρος καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να διευρύνουν τα κριτήρια για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού, προκειμένου οι επιχειρήσεις που ήδη βιώνουν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις να μην επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter