Ο Μόσιαλος περιγράφει πώς έπεισε ανεμβολίαστο ταξιτζή να εμβολιαστεί: «Πίστευε πως με χλωροτύρι ήταν προστατευμένος»

Ο Μόσιαλος περιγράφει πώς έπεισε ανεμβολίαστο ταξιτζή να εμβολιαστεί: «Πίστευε πως με χλωροτύρι ήταν προστατευμένος»
Φωτογραφία αρχείου

Ο Ήλιας Μόσιαλος το έκανε και μάλιστα με το παραπάνω το χρέος του ως ειδικός αφού έπεισε έναν ανεμβολίαστο ταξιτζή να κάνει το εμβόλιο κατά το κορονοϊού.

Με ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος περιγράφει την συζήτηση που είχε με έναν ανεμβολίαστο ταξιτζή και εξηγεί πώς τον έπεισε πιθανότατα να πάει να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους είναι η ελλιπής ενημέρωση για τα εμβόλια.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος.

Εξήγησα γιατί δεν είναι. Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται. Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες.

Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών. Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες. Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter