Ο Μπάιντεν θα ρωτήσει τον πρόεδρο της Βουλής Μακάρθι, αν θα τηρήσει τη “συνταγματική υποχρέωση” για το χρέος των ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν θα ρωτήσει τον πρόεδρο της Βουλής Μακάρθι, αν θα τηρήσει τη “συνταγματική υποχρέωση” για το χρέος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ρωτήσει τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι, εάν θα τηρήσει τη “συνταγματική του υποχρέωση” να αποτρέψει μια χρεοκοπία των ΗΠΑ όταν θα τον δεχθεί στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι η συνομιλία θα αφορά “μια σειρά θεμάτων”, τα οποία θα περιλαμβάνουν το χρέος και την οικονομία των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη για να συζητήσουν για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ελέγχοντας παράλληλα τις κρατικές δαπάνες, και πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν την χρεοκοπία των ΗΠΑ.

“Ξέρω ότι ο πρόεδρος είπε ότι δεν ήθελε να κάνει καμία συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που ολόκληρη η κυβέρνησή μας έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις”, δήλωσε ο Μακάρθι στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS.

“Θέλω να βρω έναν λογικό και υπεύθυνο τρόπο που να μας επιτρέψει να αυξήσουμε το ανώτατο όριο του χρέους (και) να περιορίσουμε τον έλεγχο αυτών των ανεξέλεγκτων δαπανών”, τόνισε.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από τότε που ο Μακάρθι έγινε πρόεδρος της Βουλής, η οποία ελέγχεται από το κόμμα του μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter