Ο Μπακογιάννης θυμήθηκε πως τα φυτά θέλουν έδαφος και όχι… ζαρντινιέρα!

Ο Μπακογιάννης θυμήθηκε πως τα φυτά θέλουν έδαφος και όχι… ζαρντινιέρα!

Ένα νέο «πανέμορφο πάρκο-τσέπης (pocket park)» στην Άνω Κυψέλη προτείνει αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά το μεγάλο φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου, της μπογιάς πάνω στην άσφαλτο και της ζαρντινιέρας που πληρώνεις το βάρος της σε χρυσάφι, ο Δήμαρχος Αθηναίων θυμήθηκε πως πράσινο σημαίνει φυτά φυτεμένα στο χώμα με πρόβλεψη αυτόματου ποτίσματος.

Το πάρκο έγινε αυτή τη φορά με δωρεά και απεφεύχθη η απευθείας ανάθεση και η επίκληση του κορονοϊού…

Σίγουρα η Αθήνα και οι γειτονιές θέλουν πράσινο που θα επιζήσει, που δεν θα καεί στην πρώτη ζέστη και δεν θα καταστραφεί στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Που θα προσφέρει σκιά, θα αποτελέσει πνεύμονα οξυγόνου και θα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας.

Ο Δήμαρχος μιλά τώρα για «ανάσα δροσιάς» ξεχνώντας τα παγκάκια γύρω από τις στρογγυλές ζαρντινιέρες από μέταλλο θυμίζοντας ψησταριές…

Το μικρό αυτό πάρκο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας στην Κυψέλη με πολλά –όπως αναφέρεται είδη φυτών

Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές χρήσιμων εντόμων.

Βέβαια η Αθήνα θέλει πολύ πράσινο, εκτάσεις με πράσινο και δέντρα, όχι μινιατούρες…

Διαβάστε επίσης: Μεγάλος Περίπατος: Κύριε Δήμαρχε, σοβαρευτείτε! (Photos)



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter