Ο Μπάλλος έδειξε τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης!

Ο Μπάλλος έδειξε τα «μπαλώματα» της κυβέρνησης!

Αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως ψυχαγωγική. Βοηθάει τον κόσμο να εξασκεί το μυαλό του και να μην κινδυνεύει να πάθει άνοια. Μου φέρνει στο μυαλό το υπέροχο τραγούδι της Δήμητρας Γαλάνη «Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ..» Αυτό θα σιγοτραγουδάμε καθημερινά, καθώς έχουμε πολλές επιτυχίες να θυμόμαστε από αυτή τη κυβέρνηση.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον κ. Μητσοτάκη να μας διαβεβαιώνει τον Μάϊο ότι το επιτελικό κράτος είναι πιο έτοιμο από ποτέ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των πυρκαγιών; Την φωτιά που ξεκίνησε στη  Βαρυμπόμπη και η κυβέρνηση με τους ADMHE- ΔΕΔΔΗΕ να τσακώνονται και να αλληλοδιαψεύδονται  παίζοντας την κολοκυθιά για τα αίτια της πυρκαγιάς; Φταίω εγώ τώρα που σκεπτόμουν να τους δώσω λύση με το τραγούδι της Γλυκερίας «Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες, βάζεις φωτιά στο σπίτι μας και θα το κάνεις στάχτη;»

Όταν δε η φωτιά ξεκίνησε στην Εύβοια αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δράσει τόσο γρήγορα, ως άλλος Speedy Gonzales, ώστε μετά από επτά ολόκληρες ημέρες να περιορίσει την φωτιά μόνο στα Βόρεια και να μην καεί ολόκληρη η Εύβοια!  Εννοείται βέβαια ότι δεν συζητώ για τα εναέρια μέσα, όπου υπήρξε ένα αλαλούμ μεταξύ των κυβερνώντων και του αρχηγού της Πυροσβεστικής για το πόσα εναέρια μέσα έχουμε, πόσα λειτουργούν και πόσα τέλος πάντων επιχειρούν! Μάλλον χάθηκαν στη μετάφραση…

Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι από μόνη της ένα απέραντο «Talent Show», να μην πω «One Man Show»!  Μήπως θα έπρεπε να πάνε στο “The Voice” να δείξουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι, καθώς κάθε μέρα βγαίνουν και λαλούν στην τηλεόραση τις φοβερές τους επιτυχίες!

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Η κυβέρνηση από ότι φαίνεται δεν έχει μάθει να χορεύει αυτόν τον υπέροχο χορό τον «νησιώτικο» Μπάλλο. Και για εκδίκηση ο Μπάλλος της έδειξε τα δόντια του.. με τη κυβέρνηση να αποφασίζει ένα blackout, αφού οι συνέπειες φωτογραφικά έκαναν ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, στην Νέα Φιλαδέλφεια οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις τάξεις τους στήνοντας «γέφυρα» με θρανία. Αυτό θα πει προνοητικό κράτος, αφού η κα Κεραμέως δίνει νέους στόχους στους μαθητές. Τους εκπαιδεύει να γίνουν ζογκλέρ, μπας και κάνουν διεθνή καριέρα σε τσίρκα του εξωτερικού γιατί με την ανεργία στην Ελλάδα, δουλειά δύσκολα θα βρουν!.

Άλλωστε και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε μιλήσει για το νέο παιδί από το Περιστέρι «που θέλει να πάει σε μια τεχνική σχολή και θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική εκπαίδευση και να βρει αύριο δουλειά ως ψυκτικός». Λοιπόν οι στόχοι της κυβέρνησης για τα παιδιά ενός «κατώτερου Θεού» είναι, ζογκλέρ από την Ν. Φιλαδέλφεια, ψυκτικοί από το Περιστέρι, και πάει λέγοντας..

Αντίθετα για τα κυβερνητικά παιδιά, έχουμε  Yale, μετά καριέρα στην Goldman Sachs ή στη CVC Capital Partners, ξέρετε αυτή η εταιρεία που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική.. Το μέλλον τους είναι εξασφαλισμένο.

Και επειδή φυσικά Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη άνοιξε η γη και κατάπιε στην κυριολεξία ένα λεωφορείο! ¨Ετσι η κυβέρνηση με την τεραστίων διαστάσεων τρύπα που άνοιξε στο δρόμο, κατάφερε με φυσικό τρόπο να συνδέσει γρηγορότερα από το αναμενόμενο τις αστικές συγκοινωνίες με το Metro!. Ευτυχώς ο κόσμος βγήκε χωρίς τραυματισμούς.

Βέβαια για άλλη μία φορά γίναμε διάσημοι για τα επιτεύγματα μας. Με τον Μπάλλο να μας χορεύει στο ταψί, το βίντεο με το λεωφορείο στην Ποσειδώνος που παγιδεύτηκε στα νερά και τον κόσμο να κολυμπάει είχε τη τιμητική του στα διεθνή μέσα. Δείχνει έτσι ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται κόσμο, όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και το χειμώνα δίνοντας  δυνατότητες να δοκιμάζει θαλάσσιο σκι ή να κολυμπάει σε πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας!

Η κυβέρνηση αυτή έχει προνοήσει να μας γλυτώσει και από άλλα έξοδα.

Όσοι σκέφτεστε  να παντρευτείτε άμεσα, τώρα είναι η ευκαιρία και ανέξοδα. Έχετε ονειρευτεί μήνα του μέλιτος στην Βενετία; Σας φέραμε την Βενετία, εδώ.  Μπορείτε να πάτε στον Κολωνό. Θα διαλέξετε για γονδολιέρη όποιον θέλετε από την κυβέρνηση για να σας τραγουδάει και με το κανό ή τη γόνδολα σας  θα περιφέρεστε ρομαντικά γύρω γύρω τη πλατεία!

Γιατί η μέριμνα του κ. Μπακογιάννη, της γνωστής οικογενείας Μητσοτάκη,  του Δημάρχου Αθηναίων, όπου ανήκει η περιοχή του Κολωνού, αντί να προνοήσει να καθαριστούν τα όμβρια στους δρόμους, καθώς ακόμα δεν έχει έρθει ο χειμώνας για τα καλά, είπε να βγάλει τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου και να τους αντικαταστήσει με πλατάνια. Αυτοί είναι οι στόχοι για να έρθει η ανάπτυξη. Εδώ ο κόσμος χορεύει μπάλλο μέσα στο νερό, αλλά «η μούρη, μούρη!»

Κύριε Μπακογιάννη μου, στις 12 Οκτωβρίου λέγατε και εσείς ότι είστε πανέτοιμος (copy paste από το θείο σας), να υποδεχθείτε τον «Μπάλλο». Μήπως εννοούσατε να υποδεχθείτε τίποτα χορευτές στο Δημαρχείο σας από το Λύκειο Ελληνίδων να σας μάθουνε τον ωραίο αυτό χορό;

Εν κατακλείδι.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ.Μπακογιάννης δηλώνουν ότι το πολυδιαφημισμένο και παντελώς ανίκανο επιτελικό τους κράτος  είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις φυσικές προκλήσεις, σας συμβουλεύω να κρατάτε μικρό καλάθι.. Κι επειδή από την ώρα που θα το ακούσετε δεν θα έχετε πολύ χρόνο να δράσετε, ένα ευχέλαιο στα γρήγορα δεν θα ήταν άσχημο να το δοκιμάσετε…

*Η Ελένη Αυλωνίτου είναι Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter