Ο Μπαλωμενάκης απαντά στον Άδωνη: Επιβεβλημένες οι απολύσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπαλλήλων που διώκονται για κακουργήματα

Ο Μπαλωμενάκης απαντά στον Άδωνη: Επιβεβλημένες οι απολύσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπαλλήλων που διώκονται για κακουργήματα

Η απόφαση για τις απολύσεις υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι «στο πλαίσιο της νομιμότητας, που είναι σαφές».

 Αυτό δήλωσε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105,5», ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, αντιδρώντας στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τις απολύσεις παράνομες.

«Είναι απολύτως σύννομη, στηρίζεται στο εξής απλό: Από την ώρα που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ προσάγονται στη Δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες για αδικήματα που φέρονται να έχουν γίνει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή παραβίασαν την εμπιστοσύνη του νομικού προσώπου και φέρονται να έχουν κάνει πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε μεγάλη εργασιακή ζημία» ανέφερε ο κ. Μπαλωμενάκης «Ο νόμος παρέχει την ευχέρεια της απολύσεως. Άλλο ηπιότερο πειθαρχικό μέτρο δεν υπήρχε. Τι να πεις, δηλαδή, σε κάποιον που κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος; Θα σου επιβάλω αργία τεσσάρων μηνών; Είναι θέμα λογικής» πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι «η κίνηση να απαλλαγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από την παρουσία αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, που το καταδυσφήμισαν και το καταλεηλάτησαν, κατά τα φαινόμενα, ήταν επιβεβλημένη».

Αναφορικά με την αντίδραση του ενός εκ των απολυθέντων, ο οποίος επικαλέστηκε τη συνδικαλιστική ιδιότητά του, ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε: «Χτες έγινε μεγάλη φασαρία για τη συνδικαλιστική ιδιότητα ενός από αυτούς. Ο νόμος διακρίνει αυστηρώς, ένας συνδικαλιστής προστατεύεται σε σχέση με τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Αυτά που φέρεται να διέπραξε ο κ. πρόεδρος δεν έχουν καμία σχέση με την συνδικαλιστική του ιδιότητα».

Τέλος, διευκρίνισε ότι «ο νόμος αναφέρει περίπου δέκα περιπτώσεις που είναι σοβαρός λόγος κλονισμού της εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη. Ένας από αυτούς είναι η κατάχρηση ή υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων της εργοδοσίας. Αυτά περιλαμβάνονται στο αμετάκλητο βούλευμα, με το οποίο παραπέμπτονται όλοι αυτοί. Είναι πολύ υποκριτικό αυτή η παράταξη που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον συνδικαλισμό, να τηρήσει τον συνδικαλιστικό νόμο, να λέει τώρα ότι αυτός απολύθηκε για συνδικαλιστική δραστηριότητα, είναι μέγα ψέμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter