Ο Μπαμπινιώτης επιμένει να αμφισβητεί τις καταγγελίες των αποφοίτων του Αρσακείου

Ο Μπαμπινιώτης επιμένει να αμφισβητεί τις καταγγελίες των αποφοίτων του Αρσακείου

Μπορεί ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης να συγκάλεσε για σήμερα Παρασκευή το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με αφορμή την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες ωστόσο, όσον αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και όχι μόνο, φαίνεται δύσπιστος. 

Μετά τη σοβαρή καταγγελία στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ότι η ομάδα «αυθορμήτως ενεργούντων», προσκείμενων στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας εκπαιδευτικών, ζητά από τους εκπαιδευτικούς «δημοκρατικά» να υπογράψουν κείμενο που χαρακτηρίζει ως «ψευδολογίες» τις συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων της «δράσης» Λιγνάδη, η επιστολή των 285 αποφοίτων των Αρσακείων που ακολούθησε και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους «προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες» έκανε τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη να ζητήσει από τον εισαγγελέα να καλέσει και τους 285 να καταθέσουν. 

Μάλιστα, οι 285 απόφοιτοι δεν βάζουν στο κάδρο μόνο τον Λιγνάδη, καθώς μιλούν για «καθηγητές που συστηματικά εκμεταλλεύτηκαν και προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των μαθητών/τριών με την αντιδεοντολογική τους συμπεριφορά» και ζητούν μάλιστα την απομάκρυνση όσως εξ’ αυτών ασκούν ακόμα το λειτούργημα στα σχολεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης μετά τα γεγονότα, φαίνεται αρχικά διατεθειμένος να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στην συνέχεια της ανακοίνωσής του όμως, σπεύδει να τις χαρακτηρίσει «αόριστες και γενικόλογες αναφορές». Υποστηρίζει δε ότι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές και θα το είχε κάνει εξαρχής, «εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει – οποτεδήποτε – οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό», επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Μπαμπινιώτη

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο in.gr.

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας in.gr και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει – αυτονοήτως – ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει – οποτεδήποτε – οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. ΜπαμπινιώτηςΠρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter