«Ο Μπάνκσι αιχμάλωτος» του φωτογραφικού φακού – Βιβλίο από τον Έλληνα συνεργάτη του (Photos)

«Ο Μπάνκσι αιχμάλωτος» του φωτογραφικού φακού – Βιβλίο από τον Έλληνα συνεργάτη του (Photos)

Ο Στιβ Λαζαρίντες (Steve Lazarides), έμπορος έργων τέχνης περισσότερο γνωστός για το ότι έφερε την τέχνη δρόμου στις γκαλερί, ετοιμάζει άλμπουμ με τίτλο «Banksy captured (Ο Μπάνκσι αιχμάλωτος – του φωτογραφικού φακού)». 

Σε αυτό, ο Λαζαρίντες, ατζέντης του Μπάνκσι που στάθηκε στο πλευρό του όλο το διάστημα της εκτόξευσης του καλλιτέχνη δρόμου από το Μπρίστολ στην παγκόσμια φήμη, μοιράζεται μαζί μας φωτογραφίες που πήρε ο ίδιος -θα δουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά-, καταγράφοντας το γοητευτικό καλλιτεχνικό ταξίδι του Μπάνκσι.

Banksy captured

Πριν αναλάβει ατζέντης του Μπάνκσι, ο Λαζαρίντες δούλεψε ως φωτογράφος, με θέμα τις υποκουλτούρες. Στη συνέχεια, έκανε ένα μεγάλο άλμα μπροστά και μαζί με τον Banksy ίδρυσε το 2003 το «Pictures On The Wall», το διάσημο κατάστημα αντιγράφων έργων τέχνης δρόμου στο Λονδίνο.

 Το 2017, κατέβασαν ρολά, όταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «…αναπόφευκτα, ήρθε η καταστροφή, και πολλοί από τους καλλιτέχνες έγιναν επιτυχημένοι». 

Ωστόσο, με την προϊστορία του στη φωτογραφική τέχνη και το πάθος του για αντεργκράουντ τέχνη, ο Λαζαρίντες δεν σταμάτησε να τραβά φωτογραφίες.

Στο άλμπουμ, παρουσιάζει τις αγαπημένες του φωτογραφίες από την περίοδο που κατέγραφε την καλλιτεχνική πορεία του Μπάνκσι. «Αυτές οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο που είχαμε ξεσαλώσει, κατεδαφίζοντας το καλλιτεχνικό κατεστημένο» δηλώνει, στο Designboom, ο φωτογράφος.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας του «Banksy captured».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter