Ο «μπαξές» των φίλων Αυγενάκη είχε και… χασισοφυτείες

Ο «μπαξές» των φίλων Αυγενάκη είχε και… χασισοφυτείες

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, αφού κατηγόρησε το Documento ότι έγραψε ψεύδη για συνομιλίες του με τον καταδικασμένο για εκβιασμούς Παναγιώτη Μπαμπάμτση, την Παρασκευή το πρωί ομολόγησε ξαφνικά ότι έκανε συνομιλίες «δευτερολέπτων» με κάποιον που δεν γνώριζε και του ζήτησε μια εξυπηρέτηση.

Ο Αυγενάκης συνεχίζει να ψεύδεται αφού δεν συνομιλούσε βεβιασμένα με τον Μπαμπάμτση, αλλά επικοινωνούσε μαζί του, δέχτηκε το αίτημά του να μεσολαβήσει για να κρατήσει μια επιχείρηση, στην οποία μάλιστα είχε τοποθετήσει αχυράνθρωπο και τελικώς ικανοποίησε το ρουσφέτι.

Ο βουλευτής της ΝΔ αντάλλασσε γραπτά μηνύματα με τον Μπαμπάμτση, ο οποίος τον καλούσε σε γιορτές για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τον φιλοξένησε όταν το ζήτησε στον Αστέρα Βουλιαγμένης για μασάζ και γυμναστική και συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε η εταιρεία του τις μέρες μάλιστα που ο Μπαμπάμτσης δικαζόταν για εκβιασμό. Επιπλέον ο φρουρός του Αυγενάκη συνομιλούσε συστηματικά με την ομάδα Μπαμπάμτση, διατηρούσε δημόσια επαφή ακόμη και μέσω Facebook και διαμεσολαβούσε για τις ανάγκες της. Είναι ο φρουρός ο οποίος ακούγεται να διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο Αυγενάκης βοήθησε τον απαγωγέα του επιχειρηματία Παναγόπουλου. Στις 30 Οκτωβρίου, άλλωστε, μετά τις αποκαλύψεις, ο ίδιος ο Αυγενάκης προχώρησε στην απομάκρυνση του φρουρού του Νίκου Μανώλη. Γιατί το έκανε αν όλα ήταν απλές και αθώες επαφές;

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρεί να εμφανίσει την υπόθεση ως «υποκλοπή της ΕΥΠ» που διοχετεύεται στο Documento, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει δικογραφία η οποία περιέχει όσα έχουν αποκαλυφθεί. Ενα σοβαρό επίσης στοιχείο που έχει προκύψει στην υπόθεση είναι η σύλληψη του συνεταίρου του Μπαμπάμτση, Μανώλη Παπουτσάκη, ο οποίος ήταν φυγόποινος μετά την καταδίκη του σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών. Πρόκειται για τον άνθρωπο εξαιτίας του οποίου ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις που «έκαψαν» τον Λ. Αυγενάκη. Τελικά, όπως προκύπτει, το σενάριο των ατυχών επαφών δεν ευσταθεί. Με τον Μπαμπάμτση έχουν σχέσεις και ο Αυγενάκης αλλά και ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Στελέχη της ΝΔ συνευρίσκονται και φωτογραφίζονται μαζί του και με τους φίλους του. Αλλά ο συνομιλητής του Λ. Αυγενάκη, Π. Μπαμπάμτσης, αποτελεί… έναν μπαξέ που περιλαμβάνει καταδίκες, παράνομες πράξεις αλλά και νόμιμες που υποκρύπτουν (από όσα ομολογεί) παρανομίες από όσα προκύπτουν από τις συνομιλίες. Οι συνεργάτες του Μπαμπάμτση δε έχουν σπείρει και χασισοφυτείες σε αυτόν τον μπαξέ.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Τον Φεβρουάριο του 2015, το ΣΔΟΕ είχε εντοπίσει μια μεγάλη ομάδα εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις με υδροπονικές καλλιέργειες χασίς στο Ναύπλιο αρχικώς και στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας στη συνέχεια. Επικεφαλής της ομάδας εμφανιζόταν ο αλβανικής καταγωγής Σωκράτης Πρίφτης. Η παρακολούθηση του Πρίφτη οδήγησε στις επαφές που είχε με τον Μ. Παπουτσάκη και τον Π. Μπαμπάμτση. Η ερευνητική ομάδα του ΣΔΟΕ ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών για τα τηλέφωνα των δύο συνομιλητών και φίλων του Πρίφτη, οι οποίοι εμφανίζονταν να συνομιλούν και με υπαλλήλους των δικαστηρίων για να «καθαρίσουν» διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Τα τηλέφωνα των Μπαμπάμτση και Παπουτσάκη μπήκαν σε νόμιμη παρακολούθηση με τη διάταξη 7110/2015 της Εισαγγελίας Εφετών, από την οποία προέκυψαν και οι συνομιλίες με τον Αυγενάκη.

Ο Πρίφτης και ο Παπουτσάκης συνελήφθησαν ύστερα από έφοδο στις καλλιέργειες και καταδικάστηκαν στις 17 Μαρτίου 2017 για εμπόριο ναρκωτικών. Ο Παπουτσάκης ήταν αυτός που μετέφερε και πουλούσε το χασίς στην Κρήτη μέσω γνωριμιών του. Από τον Μάρτιο καταζητείται και συνελήφθη τελικώς το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν πήγε με φυσικότητα να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο.

Ο Παπουτσάκης την περίοδο της «περιπέτειας» του συνεργάτη του Πρίφτη, με την υπόθεση των ναρκωτικών και προτού συλληφθεί ο ίδιος, συνομιλεί με τον Μπαμπάμτση για το πώς θα «καθαρίσουν» την υπόθεση αλλά και πώς θα βγάλουν χρήματα για τον εαυτό τους. Μετά τη σύλληψή τους πάντως και ο Πρίφτης και ο Παπουτσάκης δεν προφυλακίζονται, όπως και τα άλλα μέλη της οργάνωσης, με εξαίρεση δύο αλλοδαπούς που δεν είχαν ούτε νομική εκπροσώπηση.

Είκοσι μέρες μετά την έναρξη της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Π. (Πάνου) Μπαμπάμτση και του συνεργάτη του Μ. Παπουτσάκη, για την υπόθεση των ναρκωτικών, στις 21 Οκτωβρίου 2015, ο Λ. Αυγενάκης συνομιλεί με τον Μπαμπάμτση και καταγράφεται η συνομιλία του στην οποία τον ενημερώνει για το ρουσφέτι που του κάνει, να παρέμβει δηλαδή στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να ανανεωθεί η σύμβαση με τα καταστήματά του

Οι συναντήσεις Αυγενάκη – Μπαμπάμτση και ο άνθρωπος του Αδωνη

Στις 18 Νοεμβρίου 2015 ο Π. Μπαμπάμτσης ενημερώνει τον Ν. Μανώλη πως θέλει ένα ρουσφέτι από άνθρωπο του Αδωνη στο υπουργείο.

Ημερομηνία 18/11/2015 ώρα 14.06

ΠΑΝΟΣ: Να σου πω κάτι , πάνω στο υπουργείο Μεταφορών στον Χολαργό, ο διευθυντής ο Γυπαράκης ο Γιώργος. Νεοδημοκράτης και από το Ηράκλειο. Ενα τηλέφωνο θα μπορέσεις να του κάνεις να μου δώσεις τα ασάκια.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Κάτσε, θα τον πάρω τηλέφωνο και θα σου πω.

ΠΑΝΟΣ: Γυπαράκης λέγεται και είναι φίλος του Αδωνη.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Του Αδωνη, ΟΚ.

Στις 23 Οκτωβρίου δύο μέρες μετά το ρουσφέτι διαμεσολάβησης του Αυγενάκη στον Αστέρα, ο Μπαμπάμτσης επικοινωνεί με την πύλη στον Αστέρα Βουλιαγμένης , με το σταθερό τηλέφωνο 2108902000 και ενημερώνει ότι περιμένει τον Αυγενάκη και τη γυναίκα του:

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παρακαλώ.

ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Μπαμπάμτσης, τι κάνετε;

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μια χαρά.

ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Περιμένω τον κύριο Αυγενάκη με τη γυναίκα του, κυρία Ελενα Μπανιά.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αυγενάκης, μάλιστα.

ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Και την κυρία Ελενα Μπανιά.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μανιά μου είπατε;

ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ: Μπανιά, Μπανιά.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπανιά, τέλεια.

Την ίδια μέρα η σύντροφος του Μπαμπάμτση, Εύα Λυμπεροπούλου ενημερώνει τον Μπαμπάμτση ότι πήρε δώρα για την κυρία Αυγενάκη. Εναν περίπου μήνα μετά υπάρχει και άλλη συνάντηση. Στις 20 Νοεμβρίου 2015, ο φρουρός του Αυγενάκη Ν. Μανώλης τηλεφωνεί στον Μπαμπάμτση για να τον ενημερώσει πως ο βουλευτής κατεβαίνει στον Αστέρα και τον διαβεβαιώνει ότι έγινε το ρουσφέτι με τον Γυπαράκη με την εξουσιοδότηση του Αυγενάκη.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Σύντροφε;

ΠΑΝΟΣ: Ελα, Νικόλα μου.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Τώρα περιμένω να μιλήσω πάλι με τον Γυπαράκη.

ΠΑΝΟΣ: Μπράβο.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Κατεβαίνει κάτω ο Λευτέρης (Αυγενάκης) , δώσε μια άδεια στο όνομα Λένα Μπανιά και αν τον δεις πες του ευχαριστώ πολύ για τον Γυπαράκη.

ΠΑΝΟΣ: Ωραία.

ΝΙΚΟΛΑΣ: Γιατί μου λέει και ο Λευτέρης, του λέω θα πάρω τον Γυπαράκη να το ξέρεις, είναι για τον αδερφό μου… Ναι, ρε, μου λέει, ελεύθερα κάνε ό,τι θες.

ΠΑΝΟΣ: Σε πόση ώρα φτάνουμε;

ΝΙΚΟΛΑΣ: Σε καμιά ώρα.

Ο Μπαμπάμτσης ενημερώνει και το ξενοδοχείο πως έρχεται ο Αυγενάκης για μασάζ και γυμναστική.

Στις 24 Νοεμβρίου ο Αυγενάκης φτάνει και πάλι στον Αστέρα. Στέλνει μήνυμα στον Μπαμπάμτση.

Ημερομηνία 24/11/2015 12.39

Καλών

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Καλούμενος

ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ

SMS: «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ, ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;»

Ο Μπαμπάμτσης αργεί και ο Αυγενάκης στέλνει το ίδιο μήνυμα στις 12.45. Στις 12.53 ο Μπαμπάμτσης επικοινωνεί με την πύλη.

ΠΑΝΟΣ: Είναι εύκολο να δώσουμε πύλη στον κύριο Αυγενάκη με τη γυναίκα του;

ΑΓΝΩΣΤΗ: Ναι, ο κύριος Αυγενάκης με τη γυναίκα του. Ευχαριστώ πολύ.

Τον Δεκέμβριο, Αυγενάκης και Μπαμπάμτσης ανταλλάσσουν μηνύματα για την πρόθεση του Μπαμπάμτση να τους επισκεφτεί ο βουλευτής στη γιορτή ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Τι λέει ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης

Αναφορικά με δημοσιεύματα και ηλεκτρονικές αναρτήσεις: η αλήθεια έχει ως ακολούθως:

Α. Τον κύριο Αυγενάκη τον γνωρίζω απλά ως Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν έχω επαγγελματικές ή φιλικές σχέσεις μαζί του. Ως ψηφοφόρος τον παρακάλεσα να με βοηθήσει στην παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και ας βρεθεί ένας Ελληνας, που δεν έχει ζητήσει την συνδρομή ενός πολιτικού στην ζωή του.

Β. Ουδέποτε είχα ή έχω εταιρεία, που ασχολείται με οποιασδήποτε μορφής εμπορία χρυσού και ουδέποτε έχω κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο χρυσού ή για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών, επίσης ουδεμία εμπλοκή έχω με την ποινική δικογραφία που εκκρεμεί εις βάρος του Μανώλη Παπουτσάκη. Ολα τα ανωτέρω πιστοποιούνται από έγγραφα της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Γ. Πράγματι υπάρχει απόφαση καταδικαστική σε βάρος μου για απόπειρα δωροδοκίας, σε πρώτο βαθμό, η οποία έχει εξαφανιστεί δικονομικά κατόπιν νομότυπης εφέσεως και παραμένει ισχυρό το τεκμήριο αθωότητας στο πρόσωπό μου, ελπίζω δε βάσιμα ότι στο Εφετείο το τεκμήριο θα μετουσιωθεί σε αθώωση.

Δ. Η τηλεφωνική συνομιλία με ένα γνωστό μου σχετικά με διαγωνισμό, που έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια, σίγουρα δεν αποτελεί μεμπτή συμπεριφορά.

Ε. Με τον Σεβασμιότατο Δωρόθεο Σύρου είμαστε κοινωνικά γνωστοί, ουδέποτε υπήρξε μεταξύ μας συζήτηση για θέματα επαγγελματικής φύσεως, το δε λεκτικό ύφος του κ.κ. Δωροθέου δεν συνάδει με αγοραίες διατυπώσεις.

ΣΤ. Σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ γνωστών η εκφραστική υπερβολή, χάριν αστειότητας, σαφώς δεν συνηχεί την πραγματικότητα. Δεν διανοούμαι να σας απειλήσω ή να θέσω κωλύματα στο δημοσιογραφικό έργο σας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter