Ο Μπέος αποκάλεσε «κοπρίτες» κατοίκους χωριού – «Φύγε» του φώναζαν (Video)

Ο Μπέος αποκάλεσε «κοπρίτες» κατοίκους χωριού – «Φύγε» του φώναζαν (Video)

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες, που μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού της πηγής τους, στράφηκε ο δήμαρχος Βόλου.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αντέδρασαν λέγοντας πως ο Αχιλλέας Μπέος είναι ανεπιθύμητος και εκείνος απάντησε χαρακτηρίζοντάς τους «κοπρίτες».

Διαβάστε επίσηςΣταγιάτες: Η λαϊκή συνέλευση ανέλαβε τη διαχείριση του χωριού

https://www.youtube.com/watch?v=A2AR-OJ_IUk

Βλέποντας ότι οι κάτοικοι των Σταγιατών είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε από το χωριό. Στον γυρισμό για τον Βόλο, ο ίδιος εθεάθη να σπάει… κοντάρια τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την επιλογή του Δημάρχου Βόλου να προκαλέσει ένταση στις Σταγιάτες στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής τακτικής, που θεωρεί ότι τα προβλήματα με τις τοπικές κοινωνίες δεν λύνονται με διάλογο αλλά με επίδειξη δύναμης και προκλητικές ενέργειες, που είναι σίγουρο ότι μόνο αποτέλεσμά τους είναι η τροφοδότηση της σύγκρουσης.

Θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίον ο Δήμαρχος επιχειρεί να επιβάλλει τις επιλογές του. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το θεσμικό ρόλο του Δημάρχου, καθήκον του οποίου είναι να διασφαλίσει το ήρεμο κλίμα και η προσπάθεια να εκφράσει την ενότητα όλων των δημοτών.

Για την επίλυση ιδιαίτερα, τέτοιων ζητημάτων, που αφορούν την χρήση ενός τόσο πολύτιμου αγαθού που είναι το νερό, απαιτείται διάλογος τις τοπικές κοινωνίες, προϋπόθεση του οποίου είναι η ύπαρξη ενός κλίματος στον αντίποδα τέτοιου τύπου επικοινωνιακών σόου, σαν αυτό που προσπάθησε να στήσει το πρωί στις Σταγιάτες ο Δήμαρχος».

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter