Ο Μπέος αποκάλεσε «σερβιτόρο» τον δικηγόρο κατά την εκδίκαση για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» στον Τεττέι

Ο Μπέος αποκάλεσε «σερβιτόρο» τον δικηγόρο κατά την εκδίκαση για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» στον Τεττέι
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μεγάλη ένταση υπήρξε στην εκδίκαση της δίωξης που ασκήθηκε κατά του Αχιλλέα Μπέου, για ρατσιστική συμπεριφορά στον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τεττέι. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του Βόλου αποκάλεσε «σερβιτόρο» τον δικηγόρο της αθηναϊκής ομάδας, Αργύρη Λίβα. Όταν αυτός πήγε να επικαλεστεί συγκεκριμένο άρθρο, ο Μπέος παρενέβη και έγινε ο ακολούθησε διάλογος:

Λίβας: «Δήμαρχε στο Δημαρχεία σας αυτά. Αχιλλέα τέλος. Τέτοιες μαγκιές δεν θα μου κάνεις».

Μπέος: «Μαγκιές κάνεις εσύ! Να έχεις σεβασμό!».

Λίβας: «Εσύ με παρακάλαγες να αναβάλω. Εγώ είμαι πολύ μάγκας σε όλα τα ζητήματα. Αχιλλέα, τέλος!».

Μπέος: «Σερβιτόρε!».

Ο Αργύρης Λίβας ζήτησε διακοπή μιας ώρας στην εκδίκαση για να πέσουν οι τόνοι, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κ. Βλαχάβα, υποστήριξε πως η λέξη «μαϊμού» δεν έχει ρατσιστική χροιά.

«Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά. Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριου Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Μπέος έχει ζήσει στις ΗΠΑ πολλά χρόνια, έχει ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στο σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν υπήρξε ποτέ υπόνοια για ρατσιστική επίθεση. Κατά τη γνώμη μου είναι ρατσιστικό εντελώς να ασκείται μια δίωξη επειδή την έκανε ένας άνθρωπος. Μπορεί να χρησιμοποιεί ένα λόγο οξύ, αλλά δε διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να τα λάβετε υπόψη. Εδώ η λέξη ειπώθηκε με την έννοια της ψεύτικης συμπεριφοράς. Όποιος παίκτης και να το έκανε η ίδια φράση θα χρησιμοποιούταν. Η ένταξη της κάθε πράξης στο ρατσιστικό νόμο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή με βάσει τον ίδιο το νόμο. Εδώ υπήρξε τέτοιος κίνδυνος; Πάνω στην ένταση του αγώνα σχολιάστηκε μια ψεύτικη συμπεριφορά».

Νέα ένταση

Η αντιδικία Μπέου – Λίβα είχε και συνέχεια, αλλά ο αθλητικός δικαστής Αναστάσιος Δάτσκος, σφύριξε τη… λήξη της. Μεταξύ των δύο ανδρών ειπώθηκαν τα εξής:

Λίβας: «Θα με παρακαλάς».

Μπέος: «Με απειλείς;»

Λίβας: «Αφού ξέρεις ποιος με πυροβόλησε γιατί δεν το λες».

Μπέος: «Εσύ ξέρεις».

Λίβας: «Εσύ είπες πως το ξέρεις».

Μπέος: «Το στρατόπεδο που είσαι τώρα».

Διαβάστε επίσης: Ο Μπέος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ Βόλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter