Ο Μπογδάνος έγινε και δικαστής: Τώρα τα βάζει με την Ηριάννα!

Ο Μπογδάνος έγινε και δικαστής: Τώρα τα βάζει με την Ηριάννα!

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χτίζει προφίλ. Όχι ότι δεν προσπαθεί ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια, αλλά τη χρυσή ευκαιρία του να θωρακίσει την εικόνα του, την πέτυχε τώρα: Δεχόμεθα πολιτικές διώξεις, κύριοι. Και από ποιους; Από τους φίλους των τρομοκρατών.

Σήμερα ο Μπογδάνος δημοσίευσε το… “απαγορευμένο” ρεπορτάζ στο marketnews.gr, αυτό που του στοίχισε την θέση του στο ΣΚΑΪ, όπως ισχυρίζεται, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Να τι μάθαμε: Ότι του ΣΥΡΙΖΑ του κακοφάνηκε ο χαρακτηρισμός “πρώην σύντροφοι” την ώρα που υπερασπίζεται αναρχικούς. 

Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την άποψή του, επικαλείται την Ηριάννα Β.Λ. Μπορεί να έχει ξεσηκωθεί κύμα αλληλεγγύης υπέρ της από βρετανούς Πανεπιστημιακούς ως τον Latuff κι από έλληνες καλλιτέχνες ως βουλευτές, αλλά ο Μπογδάνος δεν πτοείται από τέτοιες… ασημαντότητες. Την έχει ήδη κρίνει ένοχη, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς.

Και ποια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της ενοχής της; Τα δύο της επίθετα!

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες το τελευταίο κρούσμα. Δεκαπέντε νυν βουλευτές (αλφαβητικά οι υπογραφές: Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γεώργιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φιλης Νικόλαος και Ψυχογιός Γεώργιος) έσπευσαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για την Ηριάννα Β. Λ. (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή), υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη της ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη». Να σημειωθεί, ότι τον Λουκά Παπαδήμο, που ο Τσίπρας ακόμα δεν έχει επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό, η ΣΠΦ τον χτύπησε“.

Αυτό αναφέρει το… πόνημα του Κ. Μπογδάνου. Και συνεχίζει:

Καμία έκπληξη. «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη», διαβάζουμε στην ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση υπέρ Σακκά και Σεϊσίδη μετά τη σύλληψή τους, ενώ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και έρανος υπέρ του πρώτου. Ενέργεια ταιριαστή με την τοποθέτηση Μπαλαούρα, ότι η 17Ν εμφορείτο από «ιδανικά υπέρ του ανθρώπου». Άλλωστε, η Μάνα Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, έχει υπερασπιστεί στο δικαστήριο τον Σάββα Ξηρό, ο Νίκος Γιαννόπουλος, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της (αυτοδιαλυμένης) ομάδας Ρόζα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Κουφοντίνα «ως αγωνιστή με ευγενή κίνητρα», ενώ τα μέλη της πάλαι ποτέ συνιστώσας Κοκκινοπράσινο, Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Μανώλης Σαρρής και Δημήτρης Καρακώστας τον Χριστόδουλο Ξηρό, μιλώντας για «δίκη φρονημάτων» και «πολιτικούς κρατουμένους. Στη δίκη του ΕΛΑ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η αντιπρόεδρος της βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ γνωστή είναι η δραστηριότητα της πρώην προέδρου της Βουλής, Κωνσταντοπούλου, με κορωνίδα την υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη“.

Για να μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μέλος της ΚΝΕ!

Και όλοι εκείνοι οι τρομοκράτες, τους οποίους οι συριζαίοι αυτοί στηρίζουν και υπερασπίζονται, με τους οποίους έχουν ζυμωθεί στα ίδια στέκια, στα ίδια φεστιβάλ και αμφιθέατρα, στο δρόμο, στους αγώνες, ως σύντροφοί τους δε λογίζονται; Έτσι δεν θα αλληλοαποκαλούνταν, αν συναντιόνταν σε μια δράση, συνέλευση, ή κατάληψη χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ιδιότητα του άλλου; Ή, μήπως, από τη στιγμή που ένας ριζοσπαστικοποιημένος πρώην κνίτης (κι ο ΠΘ στην ΚΝΕ ήταν) πιάσει το όπλο στο χέρι, ο όρος κόβεται; Θα καταργήσουμε τώρα, χάριν του νευρικού Αλέξη, την ίδια τη γλώσσα του κινήματος;

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Μπογδάνου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να αποδείξει πως η δικαιοσύνη δεν τους αφορά όλους. Αφορά μόνο ορισμένους, πιθανότατα αυτούς που συμπαθεί. Σίγουρα, πάντως, όχι τους υπολοίπους.

Ή, ίσως, αφορά μόνο τον εαυτό του, ειδικά τώρα που “χτίζει” περσόνα σε γερά θεμέλια: Πλέον δεν είναι ολίγον δημοσιογράφος, ολίγον ποιητής, ολίγον περφόρμερ και ολίγη φέτα Αμφιλοχίας. Πλέον είναι διωκόμενος!

Συγχαρητήρια, λοιπόν, και να του πούμε μονάχα πως σήμερα αθωώθηκε ο Τάσος Θεοφίλου. Είναι, άραγε, τυχαίο αυτό; Ή μήπως η τρομοκρατική αυτή κυβέρνηση διαλέγει για ακόμη μία φορά τους φίλους της;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter