Ο Μπογδάνος έθεσε… κομψά τον εναγκαλισμό κυβέρνησης – ΜΜΕ

Ο Μπογδάνος έθεσε… κομψά τον εναγκαλισμό κυβέρνησης – ΜΜΕ

Τον κοινό βηματισμό κυβέρνησης – ΜΜΕ αλλά και τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα επέκρινε ο διαγραμμένος από την Κ.Ο. της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θέτοντας κομψά -όπως ο ίδιος είπε- τόσο τη «συναντίληψη» συμπολίτευσης και μέσων ενημέρωσης όσο και τη μη κλήση πολιτικών προσώπων και τη μη διαβίβαση κρίσιμων στοιχείων στην Επιτροπή.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής, ο ανεξάρτητος βουλευτής στηλίτευσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα μίντια, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε η παρούσα πλειοψηφία. Ειδικότερα, σημείωσε ότι δεν περίμενε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακολουθήσει παρεμβατικές πρακτικές στη λειτουργία των Μέσων, όμως, η εξέλιξη των πραγμάτων τον έχει προβληματίσει ιδιαίτερα.

«Εάν με ρωτούσατε αν θα έρθει η ΝΔ στα πράγματα και θα λειτουργήσει με έναν τρόπο που θα έδινε λαβή στους απέναντι να αποκληθεί καθεστωτικός ή υπέρ το δέον ελεγκτικός για τα ΜΜΕ, θα σας έλεγα όχι δεν το πιστεύω» ανέφερε αρχικά και επικαλέστηκε τις φιλελεύθερες αρχές της Πειραιώς. Εν συνεχεία, εξακόντισε τις εξής προσεκτικές βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου και των καναλιών που τον φιλοξενούσαν στα πάνελ τους: 

«Στην πορεία, όμως, συνέβη κάτι το οποίο με προβληματίζει. Το θέτω ως ερώτημα: Εάν υπάρχει ένα σύστημα, αντίληψη και ατμόσφαιρα ελέγχου των ΜΜΕ από την πλευρά της κυβέρνησης σήμερα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες, χωρίς να θέλω να προδιαθέσω για συμπεράσματα, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι καλούμουν σε κανάλια εθνικής εμβέλειας 2-3 φορές την εβδομάδα. Έχω να λάβω πρόσκληση από τότε που διεγράφην δυσαρεστήσας τη ΝΔ».

Ο πρώην παρουσιαστής του ΣΚΑΪ προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι είναι δεδομένη η συναντίληψη ΜΜΕ – κυβέρνησης. «Είναι δεδομένο ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία –θα προσπαθήσω να το θέσω κομψά- πρωτοφανής συναντίληψη των ΜΜΕ με την κυβερνητική αντίληψη, πρόταση και γραμμή» είπε, παίρνοντας επί της ουσίας τη σκυτάλη μετά τις αντίστοιχες καταγγελίες του Γιώργου Κύρτσου κατά του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, για αποκλεισμό.

Ως προς το έργο της Εξεταστικής, ο Κ. Μπογδάνος συμπέρανε μεν ότι δεν εντόπισε κάτι μεμπτό στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά υπογράμμισε ότι «στη διαδικασία υπάρχει κενό». Οι επικρίσεις του επικεντρώθηκαν αφενός στη μη κλήση των αρμόδιων υπουργών και αφετέρου στη μη διαβίβαση σημαντικών στοιχείων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διερεύνηση των υπό εξέταση υποθέσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter