Ο Μπογδάνος που σήμερα «κυνηγάει» δημοσιογράφους, όταν ασκούσε το επάγγελμα δεν υπέβαλε ποτέ πόθεν έσχες

Ο Μπογδάνος που σήμερα «κυνηγάει» δημοσιογράφους, όταν ασκούσε το επάγγελμα δεν υπέβαλε ποτέ πόθεν έσχες

Επειδή η μνήμη έχει κοντά ποδάρια και το όνομα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου “τρεντάρει” τις τελευταίες ημέρες στο τουίτερ λόγω των μηνύσεων που κατέθεσε σε βάρος τριών δημοσιογράφων, ας θυμίσουμε τι δεν έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, αν και υπόχρεος από τον νόμο, όσο ασκούσε ο ίδιος το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Από το 2007 μέχρι και την εκλογή του ως βουλευτής της ΝΔ τον Ιούλιο του 2019, δεν υπέβαλε ποτέ δήλωση πόθεν έσχες.

Όπως αποκάλυψε το Documento τον Οκτώβριο του 2019 και παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μπογδάνος, αν και ασκούσε για χρόνια το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να πράξει την νόμιμη υποχρέωσή του. Να υποβάλει πόθεν έσχες, όπως κάνουν χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφοι. Ο νόμος είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Μάλιστα, προβλέπει και συγκεκριμένες κυρώσεις.

Τί έκανε τότε ο Μπογδάνος; Προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα προτάσσοντας το επιχείρημα ότι δεν ήταν πρακτικά δημοσιογράφος αλλά…. παρουσιαστής! Και ότι για ιδεολογικούς λόγους δεν έγινε ποτέ μέλος καμίας δημοσιογραφικής ένωσης.

Ξεχνάει βέβαια ότι για χρόνια είχε καθημερινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι, υπέγραφε ρεπορτάζ σε διαδικτυακά μέσα, αρθρογραφούσε επωνύμως και ο ίδιος στο επίσημο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της Βουλής δηλώνει δημοσιογράφος στο επάγγελμα.

Προς επίρρωση του ρεπορτάζ, το Documento είχε επικοινωνήσει τότε και με τη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ η οποία διευκρίνισε ότι ο νόμος υποχρεώνει τόσο τα μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων όσο και τα μη μέλη τα οποία ασκούν δημοσιογραφικό έργο σε ΜΜΕ να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες. Αυτό άλλωστε αναφέρει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και στις σχετικές για το πόθεν έσχες ανακοινώσεις της.

Μέχρι και άλλοι δημοσιογράφοι του είχαν πει on camera ότι δεν στέκει ο ισχυρισμός του και όφειλε να υποβάλει πόθεν έσχες. «Να σας προστατεύσω. Ήταν λάθος. Πρέπει να κάνετε[…] Μπορεί να πει ένας κακόβουλος ότι ο Μπογδάνος ήθελε να κρύψει μαύρο χρήμα», είχε πει στον Μπογδάνο ο παρουσιαστής του ANT1, Γιώργος Παπαδάκης.

Είναι σαφές ότι ο Μπογδάνος μέσω της μη υποβολής πόθεν έσχες κατέστη παράνομος ενώ βρέθηκε και ηθικά εκτεθειμένος. Τουλάχιστον για όσους τον έστειλαν με την ψήφο τους στη Βουλή.

Παρ’ολα αυτά, σήμερα, όντας βουλευτής, αρέσκεται σε ένα νομικό «κυνήγι» πρώην συναδέλφων του ενώ κατηγορεί και την ΕΣΗΕΑ για… «αλητεία και ξετσιπωσιά».

Άραγε ποιός χαρακτηρισμός πρέπει να αποδοθεί στον Μπογδάνο για ό,τι αναφέραμε πιο πάνω, που «πατάει» μάλιστα και σε νόμους; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter