Ο Μπολσονάρου ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα τιμωρήσει τη Βραζιλία

Ο Μπολσονάρου ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα τιμωρήσει τη Βραζιλία

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρου ελπίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιβάλλει εισαγωγικούς δασμούς στο αλουμίνιο και το χάλυβα, δείχνοντας κατανόηση στη θέση της Βραζιλίας.

Μάλιστα δήλωσε έτοιμος να τα πει μέσω τηλεφώνου με τον Τραμπ, ώστε να αποφευχθεί με κάθε κόστος η πιθανότητα επιβολής δασμών. «Η οικονομία των ΗΠΑ)δεν συγκρίνεται με τη δική μας, είναι δεκάδες φορές σημαντικότερη (…) και δεν θεωρώ (τους δασμούς) αντίποινα. Θα μιλήσω με τον Τραμπ για να μην μας τιμωρήσει. Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου «αναφερόταν στις πρώτες ύλες και αυτές οι πρώτες ύλες συνιστούν τη βάση της οικονομίας μας. Ελπίζω ότι θα μας καταλάβει. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μας ακούσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος πρόεδρος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπολσονάρου «ποντάρει πολλά» στις καλές διπλωματικές σχέσεις που διατηρεί με τον «φίλο του» (όπως τον έχει αποκαλέσει), Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη για τη Βραζιλία, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς χάλυβα στις ΗΠΑ. Το 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείας απορρόφησαν το 62% των εξαγωγών χάλυβα της Βραζιλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter