Ο Μπολσονάρου ενισχύει τη φιλία του με τον Ορμπάν με επίσκεψη στην Ουγγαρία

Ο Μπολσονάρου ενισχύει τη φιλία του με τον Ορμπάν με επίσκεψη στην Ουγγαρία

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω κρίσης Ρωσίας- Δύσης για την Ουκρανία.

Ο Μπολσονάρου, που έχει δει τη δημοτικότητά του να μειώνεται στο εσωτερικό της χώρας τους και έχει βρεθεί απομονωμένος στο διπλωματικό πεδίο, εξέφρασε χθες Τετάρτη στον Πούτιν την “αλληλεγγύη” του, με τον Ρώσο πρόεδρο να κάνει λόγο για “εποικοδομητικές” συνομιλίες.

Στην Ουγγαρία τον Μπολσονάρου υποδέχθηκε ο Ούγγρος ομόλογός του Γιάνος Άντερ και στη συνέχεια πρόκειται να συναντηθεί με τον Ορμπάν. Μια κοινή συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη μετά το πέρας της συνάντησης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ουγγαρία, μια χώρα 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων, υποδέχεται τον ηγέτη της μεγαλύτερης δύναμης της Λατινικής Αμερικής.

Οι σχέσεις μεταξύ Βραζιλίας και Ουγγαρίας έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στην ιδεολογική εγγύτητα των ηγετών των δύο χωρών.

Ο Ορμπάν είναι ένας από τους λίγους Δυτικούς ηγέτες που παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του Μπολσονάρου στις αρχές του 2019.

Από το 2010, όταν επέστρεψε στην εξουσία, ο Ούγγρος πρωθυπουργός φροντίζει να ενισχύει τους δεσμούς της χώρας του με κράτη πέρα της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε μια διαδικασία “ανοίγματος προς τα ανατολικά”, στρεφόμενος προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Επίσης είχε στενές σχέσεις με τον Ισραηλινό πρώην πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει την “πιο ολοκληρωμένη στήριξή του” προς τον Ορμπάν ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Απριλίου στην Ουγγαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter