O Μπόρατ επίσημος «ξεναγός» του Καζακστάν

O Μπόρατ επίσημος «ξεναγός» του Καζακστάν

Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης του Καζακστάν έριξε την ιδέα: «κι αν κάνουμε τη νέα διαφημιστική μας τουριστική καμπάνια χρησιμοποιώντας τον Μπόρατ»;

Από την πρώτη φορά που μας συστήθηκε ο Σάσα Μπάρον Κοέν ως ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Μπόρατ με τόπο καταγωγής το Καζακστάν έχουν περάσει 14 χρόνια. Όσοι έχουν δει εκείνο το φιλμ αποκλείεται να μην κράτησαν την κοιλιά τους από τα γέλια στις σκηνές που σατιρίζει ο αθεόφοβος κωμικός όχι μόνο τις παραδοσιακές αξίες του Καζακστάν (ο ρατσισμός, η πολιτική διαφθορά, ο μισογυνισμός, η πατριαρχία, η αιμομιξία κλπ) αλλά και τις ΗΠΑ – στιγμιότυπο ανθολογίας εκείνο στο ροντέο όπου ο ήρωας τραγουδά τον αμερικανικό ύμνο.

Αυτή την εποχή βγήκε στην πλατφόρμα του Amazon η συνέχεια της βέβηλης κωμωδίας με τίτλο «Borat Subsequent Movie Film: Delivery of Prodigious Bride to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan». Μην σας ξενίζει το μέγεθος του τίτλου αφού και το πρώτο φιλμ μπορεί να το μάθαμε ως «Borat» αλλά ο πρωτότυπος τίτλος του ήταν «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan». Το σίκουελ δεν είναι τόσο πετυχημένο όσο η πρώτη φορά αλλά έχει την αξία του. Ειδικά για τις σκηνές που σατιρίζεται από τον «καζάκο» δημοσιογράφο του Σάσα Μπάρον Κοέν η ακροδεξιά, η αμάθεια των Αμερικανών και η πολιτική ηγεσία τους, με αποκορύφωμα τη σκηνή όπου Τραμπ και Τζουλιάνι αλληλοσυμπληρώνονται με σπαρταριστό τρόπο.

Η είδηση όμως δεν είναι η κυκλοφορία του δεύτερου «Μπόρατ» αλλά το γεγονός ότι το επίσημο Καζακστάν πήρε τη μνημειώδη φράση του Σάρα Μπάρον Κοέν από την πρώτη ταινία («Very nice») και την έκανε βασικό σλόγκαν της νέας τουριστικής καμπάνιας της χώρας της κεντρικής Ασίας. Να λοιπόν που υπάρχουν και κυβερνήσεις που διαθέτουν εκτός από όραμα και χιούμορ. Πολύ ωραία, που θα έλεγε κι ο κύριος Μπόρατ.

https://www.youtube.com/watch?v=j4W51ndJ8Mc

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter