O Μπόρις χειροκροτά, αλλά… δυσκολεύει τη ζωή των μεταναστών επαγγελματιών υγείας

O Μπόρις χειροκροτά, αλλά… δυσκολεύει τη ζωή των μεταναστών επαγγελματιών υγείας

Προχωρά κανονικά η αυστηροποίηση του βρετανικού συστήματος μετανάστευσης με τη βούλα της βρετανικής κυβέρνησης.

Μπορεί κάθε Πέμπτη οι Βρετανοί υπουργοί να συνεχίζουν -υποκριτικά- να χειροκροτούν τους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, η ραχακοκαλιά του οποίου αποτελείται από μετανάστες, παράλληλα, όμως προχωρούν κανονικά με το νέο σύστημα μετανάστευσης, το οποίο σύμφωνα με το Εργατικό κόμμα, τους στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην πραγματικότητα είναι «ανεπιθύμητοι» στη χώρα.

«Εν μέσω κρίσης, η κυβέρνηση προχωρά ένα σύστημα μετανάστευσης το οποίο περιέχει μισθολογικό όριο της τάξης των 25.600 βρετανικών λιρών (28.700 ευρώ) στέλνοντας το μήνυμα ότι όποιος βγάζει λιγότερα χρήματα θεωρείται ανειδίκευτος και ανεπιθύμητος στη χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών, Νικ Τόμας Σίμοντς.

Για τον Σίμοντς, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και υπάλληλοι καταστημάτων και εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμάτων και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες του εξωτερικού, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ωστόσο, βάσει του νέου συστήματος μετανάστευσης που προωθείται και το οποίο βασίζεται στη συλλογή μονάδων, πολλοί εξ αυτών θα κριθούν ακατάλληλοι για εργασία στη χώρα.

Η κριτική που άσκησε το Εργατικό κόμμα έγινε με αφορμή την πρόσφατη έγκριση που έδωσε η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών στην κατάργηση της ελευθερίας κυκλοφορίας των εργαζομένων στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EU Withdrawal Bill).

Tο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για το νέο σύστημα μετανάστευσης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2021.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter