Ο Μπορίσοφ «προσγείωσε ανώμαλα» τον Μητσοτάκη για την Τουρκία

Ο Μπορίσοφ «προσγείωσε ανώμαλα» τον Μητσοτάκη για την Τουρκία

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστήριξε δημοσίως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι έχει την πλήρη στήριξη της Ευρώπης, ωστόσο έρχεται ο Μπόικο Μπορίσοφ να προσγειώσει ανώμαλα τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον διαψεύσει εκκωφαντικά.

«Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη απ’ όλους τους ομολόγους μου, την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός αλλά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έχει… καθόλα διαφορετική άποψη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα: «καταλαβαίνω γιατί υπάρχει εκνευρισμός από την Τουρκία, βρίσκεται αποκλεισμένη απελπιστικά σε διπλωματικό επίπεδο». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τώρα αποκλείει οποιαδήποτε συνάντηση με τον Ερντογάν…

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ζήτησα και έλαβα στήριξη για την τουρκική προκλητικότητα

Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης δεν περίμενε πως σχεδόν αμέσως ο Μπορίσοφ θα ταχθεί ανοιχτά και δημόσια υπέρ της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας άσκησε κριτική στην απόφαση λεκτικής καταδίκης που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την προκλητική στάση της Άγκυρας και τη «συμφωνία» με τη Λιβύη, που θίγει καταφανώς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

«Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ», τόνισε ο Μπορίσοφ και συνέχισε λέγοντας ότι «όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (για τους πρόσφυγες) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

Προέτρεψε δε, τους «Έλληνες συνεργάτες» του «να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους»«Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί, Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους, γιατί μπορεί να τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους, όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», ανέφερε.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από το γεγονός πως δεν είπε την πλήρη αλήθεια δημοσίως, απέδειξε περίτρανα πως η ελληνική διπλωματία απέτυχε να πείσει ακόμα και γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία για την ορθότητα των ελληνικών θέσεων παρά το γεγονός πως η «συμφωνία» Άγκυρας – Τρίπολης είναι αυταπόδεικτα παράλογη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter