Ο Μπουκώρος αντί να ζητήσει συγγνώμη, λογοκρίνει την Απατζίδη που γρονθοκοπήθηκε από ΜΑΤ (Photos)

Ο Μπουκώρος αντί να ζητήσει συγγνώμη, λογοκρίνει την Απατζίδη που γρονθοκοπήθηκε από ΜΑΤ (Photos)

Την αντίδραση του Χρήστου Μπουκώρου προκάλεσε η εμφάνιση της Μαρίας Απατζίδη στην Ολομέλεια της Βουλήςη οποία γρονθοκοπήθηκε από ΜΑΤ κατά τη διάρκεια πορείας για την κρατική δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 παρουσιάστηκε με t-shirt που έγραφε: «Όπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ πίπτει ΞΥΛΟ. ΝΔ». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αντί να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό της συναδέλφου του και να επιδείξει στοιχειώδη ενσυναίσθηση, προσπάθησε να την λογοκρίνει ζητώντας της να μην χρησιμοποιεί τη Βουλή «για την εκπομπή μηνυμάτων πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου».

«Το βήμα της Βουλής είναι το βήμα της χώρας που οι πολιτικές δυνάμεις, στην αντιτροσωπευτική μας Δημοκρατία, διατυπώνουν απολύτως ελεύθερα τις απόψεις τους και είναι σεβαστές. Δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται το μέσο, για οποιαδήποτε μηνύματα, με τρόπο ο οποίος είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου» σχολίασε ο κ. Μπουκώρος.

Εν συνεχεία, αποπειράθηκε να λογοκρίνει την κ. Απατζίδη, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά για τον ξυλοδαρμό της. «Όπως λειτουργούν όλα τα οργανωμένα κράτη, λειτούργησε και η Ελλάδα και το αρμόδιο υπουργείο και η ηγεσία της ΕΛΑΣ. Από εκεί και πέρα θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για την εκπομπή μηνυμάτων πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου, είτε με τη χρήση τεχνικών μέσων, είτε με τη χρήση πανό, είτε με τη χρήση αναγραφόμενων συνθημάτων. Να είμαστε προσεκτικοί στην αίθουσα» είπε.

Υποκρισία και αναισθησία

Πέραν της αναλγησίας που επέδειξε, ο κ. Μπουκώρος έδωσε την εντύπωση πως αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το μαυρισμένο μάτι ενός/μιας βουλευτή από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ή εν γένει η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας των δυνάμεων καταστολής αποτελούν αμιγώς πολιτικά ζητήματα.

Συν τοις άλλοις, οφείλει να γνωστοποιήσει ποιος του έδωσε το δικαίωμα να λογοκρίνει συναδέλφους του, καθώς η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στο επίπεδο της λεκτικής διατύπωσης και τα πολιτικά μηνύματα μέσω της ενδυμασίας των βουλευτών δεν αποτελούν παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

Επιπλέον, ο «γαλάζιος» βουλευτής Μαγνησίας αποδείχτηκε αρτίστας της πολιτικής υποκρισίαςΚαταρχάς, παρίστανε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ότι αγνοεί τους κοινοβουλευτικούς ακτιβισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και, μάλιστα, υπέρ της Ελλάδας την εποχή που η χώρα μας βρισκόταν στη δίνη των μνημονίων και της λιτότητας.

Κατά δεύτερον, ο Χρ. Μπουκώρος ήταν μέλος της Κ.Ο. της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016 και συγκεκριμένα όταν μία πολίτης (Αυγή Βουτσινά) με μπλούζα που έγραφε: «Βρωμάτε προδότες» βρέθηκε στα θεωρεία της Βουλής και διέκοψε με τις φωνές της την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει τη διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τότε, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν είχε εκφράσει κάποιον προβληματισμό. Απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν είχε αποκτήσει ακόμα αυτές τις… πολιτικές ευαισθησίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter