Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ο Μπρουνό λε Μερ εγκαταλείπει τον Φιγιόν στο... παρά πέντε

Ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του παρά την προαναγγελθείσα απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι πρέπει κανείς να τηρεί τον λόγο του, είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία της πολιτικής», έγραψε ο Λε Μερ στο λογαριασμό του στο Twitter. «Γι' αυτό παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως εκπροσώπου της εκστρατείας του Φρανσουά Φιγιόν για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποθέσεις».

Ο Λε Μερ εξήγησε πως ο Φιγιόν είχε δηλώσει αρχικά πως θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, εφόσον απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα πως εκλήθη από τους δικαστές και πως περιμένει ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για πληρωμές από δημόσια χρήματα της συζύγου και των παιδιών του, για τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νόμιμες.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.