Ο Μυρμιδόνας του Αχιλλέα έγινε… μυρμήγκι στην είσοδο των Φαρσάλων

Ο Μυρμιδόνας του Αχιλλέα έγινε… μυρμήγκι στην είσοδο των Φαρσάλων

Χαμένη στους μύθους και τους θρύλους η ιστορία των Μυρμιδόνων, των τρομερών πολεμιστών του Αχιλλέα, στα Φάρσαλα όμως παίρνουν … μορφή με το άγαλμα του Μυρμιδόνα πολεμιστή.

Το άγαλμα αυτό απεικονίζει ένα τεράστιο μεταλλικό μυρμήγκι με δόρυ και ασπίδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας το άγαλμα αυτό που θα κοσμεί τον νέο κυκλικό κόμβο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην είσοδο των Φαρσάλων, είναι αφιερωμένο στους Μυρμιδόνες, τα μυρμήγκια που έγιναν τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα και διακρίθηκαν για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Ο ομηρικός μύθος λέει ότι η πανοπλία τους ήταν ασήκωτη και στον Τρωικό πόλεμο κυρίευσαν συνολικά 23 πόλεις.

Τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραδίδοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, το οποίο, όπως προδίδουν τα φώτα που βρίσκονται στο έδαφος, το βράδυ θα φωτίζεται.

Μετά τα αγάλματα, τόσο του Αχιλλέα στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, όσο και της Θέτιδος που τον κρατά από την “Αχίλλειο πτέρνα” στον Απιδανό ποταμό, θα προστεθεί ακόμα ένα ιστορικό σημείο αναφοράς, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μυθικό ήρωα τον Αχιλλέα, και απομένει «η Ασπίδα του Ομηρικού Αχιλλέα» που είχε προαναγγελθεί η φιλοτέχνησή της από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτήν τη στιγμή όσοι περνούν από τον κυκλικό κόμβο και το σημείο, το βλέπουν σκεπασμένο, προδίδοντας όμως ότι πρόκειται για κάτι ιστορικό, καθώς προεξέχει του σκεπάσματος ένα δόρυ. Εν αναμονή των εγκαινίων-αποκαλυπτηρίων οπότε θα είναι ολοκληρωμένο και φωτισμένο.

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter