Ο μυστηριώδης κύριος Όσβαλντ και τα μαύρα ταμεία της Siemens – Ποιοι πρώην υπουργοί κινδυνεύουν (Pdf)

Ο μυστηριώδης κύριος Όσβαλντ και τα μαύρα ταμεία της Siemens – Ποιοι πρώην υπουργοί κινδυνεύουν (Pdf)

Ο από χθες καταζητούμενος δραπέτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι πρόσωπο κλειδί για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να “δολοφονήσει” πρώην υπουργούς με τα στοιχεία που έχει. 

Το περιοδικό HOT DOC τον Μάιο του 2015 μετά την περιπετειώδη σύλληψη του ξεχωριστού αυτού μάγου των μεταφορών χρημάτων που οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν να …εξαφανιστούν, είχε κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα (Δες το επισυναπτόμενο αρχείο του περιοδικού).

Ποιος είναι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Ο μυστηριώδης κύριος Όσβαλντ O Ζαν Κλοντ Όσβαλντ γεννήθηκε στο Μπελφόρ της Γαλλίας και αποφάσισε να ζήσει στην Ελβετία, όπου ταυτίστηκε με τις τραπεζικές δραστηριότητες. Δεν υπηρέτησε σε γκισέ τράπεζας, αλλά στα ειδικά τμήματα που ασχολούνταν με το private banking και τη μεταφορά χρημάτων, μέσα από ένα συνδυασμό εταιρικών σχημάτων, που εξαφάνιζαν ποσά και κυρίως κατόχους…

Στα 37 του χρόνια υπηρέτησε στην Court Bank στο Μονακό. Το 2000 πήγε στην Dresdner Bank της Γενεύης, όπου έμεινε μία πενταετία. Ήταν η χρυσή πενταετία της καριέρας του. 

Έχοντας ιδιαίτερες σχέσεις με τον ελληνοελβετό υπάλληλό του, Φάνη Λυγινό, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με πλούσιους Έλληνες, που την εποχή του χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων και του πάρτι των εξοπλισμών, ήθελαν να μεταφέρουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό. 

Όπως αφοπλιστικά λέει στις απολογίες του στους ανακριτές ο Όσβαλντ, δεν τον ενδιέφερε τι χρήματα ήταν αυτά, αλλά απλώς να τα μεταφέρει.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/11/21/5bf51213cd3a1834740b1752.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter