Ο νάνος στο «S/S Oikogeneia»

Ο νάνος στο «S/S Oikogeneia»

Μετά την ολοκλήρωση και της φετινής ΔΕΘ, στην οποία η κυβερνητική προπαγάνδα είχε παίξει τα ρέστα της για δήθεν εξαγγελίες που θα ανέτρεπαν το πολιτικό σκηνικό, αποδείχτηκε περίτρανα αυτό που ήδη ξέραμε.

Βιώνουμε μια ανώμαλη και επικίνδυνη περίοδο για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Το καθεστώς Μητσοτάκη δεν περιορίζεται από νόμους, ηθικούς κανόνες, δημοκρατικά κεκτημένα και έννοιες με αναφορά στο εθνικό συμφέρον.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός νάνος, αμετροεπής, κομπορρήμονας και δειλός.

Το καθεστώς Μητσοτάκη δεν είναι μια συντηρητική κυβέρνηση της Δεξιάς, δεν είναι καν ένας ακραίος φιλελεύθερος και εμμονικός πολιτικός σχηματισμός, δεν είναι έστω κάποιοι που προτάσσουν το κομματικό συμφέρον υπεράνω του δημόσιου, είναι ένας πολιτικός μηχανισμός που υπηρετεί στο «S/S Oikogeneia».

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν ξεπούλησε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δημόσια περιουσία και οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν αποδιάρθρωσε πλήρως τη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την προστασία των πολιτών, δίνοντας χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα να θεριεύουν και να αυθαιρετούν ανενόχλητα.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν κατάργησε τις ανεξάρτητες αρχές για να τις υπαγάγει στον πλήρη έλεγχο της παρέας του Μαξίμου.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχό της τα μέσα ενημέρωσης, καθιστώντας τα αργυρώνητα και μετατρέποντας το δικαίωμα της πληροφόρησης σε μέσο προπαγάνδας και εκμαυλισμού των ψηφοφόρων.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν ήταν τόσο βουτηγμένη σε σκάνδαλα μεγατόνων, τα οποία όχι μόνο ονομάτισε σκευωρία αλλά μέσω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατηγόρησε τους πολιτικούς της αντιπάλους και μαζί με δικαστές τους σέρνει σε δίκη.

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τις μυστικές υπηρεσίες για να ελέγξει κυρίως πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες, αφού προηγουμένως είχε υπαγάγει την ΕΥΠ στον ίδιο τον πρωθυπουργό και είχε φροντίσει να αλλάξει τον νόμο ώστε να διοριστεί διοικητής ο χωρίς τυπικά προσόντα φίλος του.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν ήταν τόσο αυθεντικός εκφραστής των πολύ μεγάλων συμφερόντων.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν χρησιμοποίησε όλους τους δόλιους τρόπους (διαστρέφοντας συνεχώς και βάναυσα την πραγματικότητα και χυδαιολογώντας κατά του Αλέξη Τσίπρα) για να ανέλθει στην εξουσία.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν ήταν τόσο μακριά από τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, που εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν ήταν τόσο επικίνδυνος για τη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματος και τόσο νάνος στην πολιτική του ευθύνη.

Ενας νάνος στο «S/S Oikogeneia».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter