Ο ναυαγοσώστης… πήρε τη γαλάζια σημαία του Μύρτου…

Ο ναυαγοσώστης… πήρε τη γαλάζια σημαία του Μύρτου…

Η πασίγνωστη και ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό παραλία του Μύρτου, στην Κεφαλονιά, ήταν μία από τις δεκαεννέα παραλίες, βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», που αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2017 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, αν και η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του efimeridakefalonia.gr, από τα μέσα Αυγούστου ήταν σχεδόν σίγουρο ότι η παραλία του Μύρτου θα έχανε για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και την επόμενη τη γαλάζια σημαία της. Αιτία, η έλλειψη ναυαγοσώστη, αφού ο Δήμος δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα.

Ο Μύρτος φέτος ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος αναφορικά με την ασφάλειά του, αφού από τους δύο ναυαγοσώστες που χρειάζεται δεν υπήρχε κανένας. Μάλιστα στα μέσα Αυγούστου γλίτωσαν από θαύμα δύο άτομα τον πνιγμό, που σώθηκαν χάρη στο θάρρος δύο ανθρώπων του Δήμου που βρισκόταν στην παραλία και των υπόλοιπων λουόμενων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter