Ο νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο documentonews.gr: «Να είμαστε μια γροθιά, μοναδικός “εχθρός” ο Μητσοτάκης»

Ο νέος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο documentonews.gr: «Να είμαστε μια γροθιά, μοναδικός “εχθρός” ο Μητσοτάκης»

Παρών και έτοιμος να δουλέψει για την επομένη μέρα και την ενότητα του κόμματος δηλώνει ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θεατές αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με αυτές και από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις εσωτερικές διαμάχες, η νεολαία επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και λίγες μόνο ώρες μετά την αποχώρηση του γραμματέα και πολλών μελών, είδαμε νέα πρόσωπα να παίρνουν τη σκυτάλη και να αναπληρώνουν όλες τις θέσεις που έμειναν κενές, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα ενότητας.

Ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο documentonews.gr εξηγεί τους στόχους που έχουν για την επόμενη μέρα, ενώ υπογραμμίζει πως η Νεολαία είναι μια γροθιά και μόνος «εχθρός» είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικές του επιλογές που έχουν γονατίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στο πώς η νεολαία επέδειξε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά μας απάντησε πως «η νεολαία διατηρεί σημαντικές δυνάμεις πανελλαδικά και υπάρχουν πολλά μέλη που ανησυχούσαν για την πορεία του χώρου συνολικά. Πολλοί ήταν αυτοί που παρακολουθούσαν και ενδιαφέρονταν για την πρόοδο των διεργασιών. Έτσι μετά την αποχώρηση σημαντικού αριθμού μελών, το εναπομείναν σώμα συνεδρίασε και συνέβησαν οι αναπληρώσεις και αποφασίστηκε η εκλογή νέας γραμματείας έτσι ώστε η οργάνωση να μη χάσει ούτε λεπτό και να προχωρήσει στη νέα εποχή».

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να αποχωρήσω»

Όπως λέει ο ίδιος ποτέ δεν σκέφτηκε να αποχωρήσει. «Εργαστήκαμε συλλογικά για ένα αποτέλεσμα που μας απογοήτευσε και τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ο λαός μας έδωσε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το μεγαλύτερο στέλεχος και τον πρόεδρο του κόμματος μέχρι το τελευταίο μέλος της βάσης θεωρώ πως είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε αυτή την εντολή και εφόσον απευθυνόμαστε και στη νεολαία, με την νεολαία να προχωρήσουμε, να ελέγξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να υπηρετήσουμε το ρόλο μας στο κοινωνικό πεδίο. Δεν σκέφτηκα ποτέ να αποχωρήσω, υπερασπίζομαι τα πεπραγμένα και την προοπτική της οργάνωσης μου μαζί με τις χιλιάδες και τους χιλιάδες συντρόφους σε όλη την Ελλάδα» συμπληρώνει.

Έχοντας σχέδιο και επιμονή πιστεύει πως «αν δουλέψουμε σωστά η νεολαία θα συνεχίσει να μεγαλώνει και θα αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια του προηγούμενου διαστήματος» ενώ για την επόμενη μέρα σημειώνει πως «αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο των διεργασιών οι εξελίξεις κινούνται πολύ γρήγορα οπότε και εμείς πρέπει γρήγορα να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών»

«Προτεραιότητα μας το άνοιγμα της οργάνωσης στη βάση»

Στη βάση όλων αυτών ανέφερε πως «αρχικά προτεραιοποιούμε το άνοιγμα της οργάνωσης στη βάση. Θέλουμε να συμπεριληφθούν όλα τα μέλη που θέλουν να συμβάλουν στο νέο εγχείρημα και να αναλάβουν ευθύνες. Ανοιγόμαστε στη βάση και συζητάμε ανοιχτά εκκινώντας τη νέα προσπάθεια. Θέλουμε να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες, έχουμε πάρα πολλά ζητήματα για να ασχοληθούμε» αναφέρει.

Στα άμεσα σχέδια της νεολαίας είναι να βρεθεί σε όλη την Ελλάδα, να έρθει σε επαφή και να μιλήσει με τον κόσμο, καθώς «η διά ζώσης επαφή δεν αντικαθίσταται από τίποτα. Κάθε νέο και κάθε νέα που ανησυχεί για το μέλλον και θέλει να δει τη ζωή του να καλυτερεύει θα τον/την βρούμε όπου και αν είναι. Θα μιλήσουμε αδιαμεσολάβητα και θα προχωρήσουμε στην εμβάθυνση της επαφής μας οπότε και στην ένταξη αυτών των ανθρώπων στο πολιτικό μας σχέδιο είτε έχουν να προσφέρουν ένα λεπτό το μηνά είτε 8 ώρες την εβδομάδα».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας λέει πως είναι «μία σειρά από γεγονότα (δυστύχημα των Τεμπών, φορολογικό νομοσχέδιο, παρακολουθήσεις) που έχουν πληγώσει τη χώρα μας και την αξιοπρέπεια των πολιτών εν συνόλω».

Για το δυστύχημα των Τεμπών, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για ένα «έγκλημα με σαφείς ποινικές ευθύνες του αρμόδιου υπουργού για το οποίο ζητούν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων. Κάθε προσπάθεια συγκάλυψης –σημειώνει- που επιχειρείται αυτή τη στιγμή σε κοινοβουλευτικό επίπεδο λαμβάνει την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης. Εμείς συνεχίζουμε να εμμένουμε στο αίτημα μας για άμεση διαλεύκανση των ποινικών ευθυνών και απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών».

«Οποιοδήποτε ποσοστό στις εκλογές δεν μπορεί να γίνει κολυμπήθρα για τον καθαγιασμό της καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών».

«Η δημοκρατία είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να το προφυλάξουμε. Όλη αυτή η αμέλεια με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα στη χώρα μας, θα μας βρει απέναντι και πρέπει να καταλάβουμε πως η ανησυχία των ανθρώπων δε βρίσκεται μόνο σε επίκαιρα ζητήματα που όλοι αναμφίβολα αντιμετωπίζουμε αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνει την καθημερινότητα στην οποία ζούμε και προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα που πολλές φορές δεν έχουν εύκολες απαντήσεις» λέει ο νέος γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ανάγκη την ενότητα»

Κλείνοντας μας επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή «το πιο κρίσιμο στοιχειό που απουσιάζει και έχουμε ανάγκη είναι η ενότητα. Χρειάζεται να δουλέψουμε απερίσπαστα σαν μια γροθιά απέναντι στο μοναδικό αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δεξιά παράταξη η οποία αυτή τη στιγμή έχει βάλει μπρος το σχέδιο άλωσης της χώρας»

Σχετικά με τις εσωτερικές προστριβές θεωρεί πως «πρέπει να βάλουμε στην άκρη όποιες προσωπικές αντεγκλήσεις, την εσωστρέφεια των προηγούμενων μηνών και να δουλέψουμε συλλογικά, θεματικά και αποτελεσματικά για να απαντήσουμε σε κάθε ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία και να γίνουμε χρήσιμοι εκεί έξω, για τους πολίτες που αγωνιούν και πραγματικά βλέπουν καθημερινά πράγματα (που εμείς θεωρούμε δεδομένα) να ματαιώνονται και να βρισκόμαστε να απορούμε για το τι ακόμα μένει να καταστραφεί σε αυτή τη χώρα» καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter