Ο νέος ποινικός κώδικας μείωσε την ποινή του Φλώρου

Ο νέος ποινικός κώδικας μείωσε την ποινή του Φλώρου

Η κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και τα ελαφρυντικά που του αναγνώρισε το δικαστήριο μείωσαν την πρωτόδικη ποινή του Αριστείδη Φλώρου για την υπόθεση Energa – Hellas Power, από 21 χρόνια σε 5 και παράλληλα του χορηγήθηκε αναστολή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο Αρ. Φλώρος καταδικάσθηκε με αναστολή για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.Σχετικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Φλώρος αθωώθηκε. 

Ο Αρ. Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αθώοι κρίθηκαν ο πατέρα του, Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10χρόνια φυλάκιση. 

Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας στο Documento

Έντονα ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να αναγνωρίσει στον Αριστείδη Φλώρο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετά της τέλεσης πράξεως καλής συμπεριφοράς εξέφρασε σε αποκλειστική δήλωση που παραχώρησε στο Documento ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος υπεράσπισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που είχε προφυλακιστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού και αποφυλακίστηκε με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη.

«Πληροφορήθηκα ότι αναγνωρίστηκαν στον κατηγορούμενο Φλώρο ελαφρυντικά του σύννομου βίου, για τα οποία κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση γιατί σίγουρα έχει λευκό ποινικό μητρώο, όμως αναγνωρίστηκαν και τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμελείας και της μετά της τέλεσης πράξεως καλής συμπεριφοράς. Ψάχνω να βρω μια βάσιμη δικαιολογία για την αναγνώριση του δεύτερου και του τρίτου των ελαφρυντικών».

«Από πού κι ως που», διερωτήθηκε ο κ. Κούγιας, «κάποιος απολαμβάνει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμελείας, όταν ο εισαγγελέας και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και τότε υπεύθυνος για την καταπολέμηση για τη νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα, Παναγιώτης Νικολούδης, αποκάλυψε την ιστορία για την οποία είναι κατηγορούμενος ο κ. Φλώρος; Όταν ο ίδιος είχε ανακαλύψει μια διαδρομή χρημάτων, όχι αυτών που κατασχέθηκαν με ενέργειες του εντολέος μου, του κ. Αντωνόπουλου στις ελβετικές τράπεζες –περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ-, άλλα τόσα και ίσως περισσότερα χρήματα τα οποία διοχετεύοντο από λογαριασμούς της Energa προς τράπεζες της Σινγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ. Χρήματα τα οποία ανά πάσα στιγμή αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις offshore εταιρείες στο όνομα των οποίων είναι κατατεθειμένα τα χρήματα, μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα πάρουν. Ποια ειλικρινή μεταμέλεια επομένως; Αυτά είναι χρήματα τα οποία δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα. Και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, όταν είναι γνωστό στο δικαστήριο ότι ο Φλώρος είναι ήδη καταδικασμένος με ομόφωνη απόφαση και μετά από απόφαση του εισαγγελέα της έδρας, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για την οργάνωση της δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου».

«Είναι επίσης γνωστό από όλα τα ΜΜΕ», όπως επεσήμανε ο κ. Κούγιας, «ότι αυτός και μια σειρά από επίορκους γιατρούς μεταξύ των οποίων και καθηγητές πανεπιστημίου μεθόδευσαν μια ψεύτικη ανίατη ασθένεια, ώστε να του χορηγηθούν πλαστά πιστοποιητικά περί του ότι ο άνθρωπος αυτός πάσχει από ανίατη ψυχιατρική, ανίατη ασθένεια, δηλαδή ασθένεια που δεν θεραπεύεται και βάσει των οποίων παραπλάνησε την ελληνική Δικαιοσύνη και ως πάσχων από ανίατη ασθένεια κατάφερε με τον νόμο Παρασκευόπουλου να μείνει ελεύθερος. Όλα αυτά τα έχει κάνει μετά την πράξη. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δικαστήρια τα οποία κάθε ημέρα απορρίπτουν αιτήματα φτωχών ανθρώπων που κατηγορούνται για πιο ελαφρά αδικήματα από αυτά που κατηγορήθηκε ο Φλώρος, όσον αφορά την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμελείας και της μετά της τέλεσης τη πράξεως καλής συμπεριφοράς; Κατηγορούμενων που δουλεύουν μέσα στις φυλακές, κατηγορουμένων που ενώ βρίσκονται μέσα στις φυλακές, σπουδάζουν».

«Κι έρχεται το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με αυτή του την απόφαση να αθωώσει ουσιαστικά τον Φλώρο, αφού η ποινή των 5 ετών που του επιβλήθηκε, είναι ποινή αθωώσεως. Δεν γνωρίζω αν είναι κάθειρξη ή αν είναι φυλάκιση, αλλά ουσιαστικά με τον νόμο Παρασκευόπουλου ο Φλώρος την έχει εκτίσει. Ο εντολέας μου είναι έξαλλος, με εξουσιοδότησε να κάνω αυτή τη δήλωση και βεβαίως θέλω να δω, γιατί είναι κάτι που το είχα δηλώσει κι όταν ανέλαβα την υπόθεση υπεράσπισης Αντωνόπουλου, όταν ήθελαν να κάνουν τη δίκη χωρίς τον Αντωνόπουλο, γιατί η δίκη στο Πενταμελές έγινε ουσιαστικά χωρίς αυτόν, με αυτό το παράνομο ένταλμα συλλήψεως που είχε εκδώσει ο ανακριτής, τον έκλεισε στη φυλακή για εφτά μήνες και δεν είχε δικηγόρο ειδικό πάνω σε αυτό το θέμα η ΛΑΓΗΕ. Είχε έναν νεαρό συνάδελφο ο οποίος δεν είναι ειδικός σε αυτή την υπόθεση όπως ο Αντωνόπουλος. Κι έτσι η δίκη έγινε χωρίς πολιτική αγωγή.

Θέλω να δω τώρα τι θα κάνουν τα δικαστήρια και στην υπόθεση που ο Γιώργος Αντωνόπουλος είναι πολιτικός ενάγων. Έχω καταγγείλει κατ’ επανάληψη και προσωπικά ποιοι είναι οι πρώην πρόεδροι Βουλής, γενικοί γραμματείς υπουργικού συμβουλίου, 36 δικηγόροι του Φλώρου ασχολήθηκαν με αυτή την υπόθεση και πολύ σημαντικά πρόσωπα τα οποία συνδέονται με έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μου το σκεπτικό των δικαστών για το πώς χορηγήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμελείας και της μετά της τέλεσης πράξεως καλής συμπεριφοράς για να μπορώ να τοποθετηθώ κι εντελώς υπεύθυνα. Όμως με αυτά που γνωρίζω από τις δύο υποθέσεις Αντωνόπουλου που χειρίζομαι, της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης μαζί με Λυκουρέζο, Παναγόπουλο και τους Αλβανούς και της υπόθεσης που είναι πολιτικός ενάγων κατά του Φλώρου, γνωρίζω τι ακριβώς έχει κάνει ο Φλώρος σε αυτό το διάστημα που φιλοξενεί το όχι στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, αλλά ουσιαστικά σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Τότε θα τοποθετηθώ. Αλλά κατά την άποψή μου θα πρέπει η ανωτάτη ηγεσία της δικαιοσύνης να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με αυτή την υπόθεση».      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter