Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ θεωρεί υπεύθυνους για το «μαύρο» τους εργαζόμενους

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ θεωρεί υπεύθυνους για το «μαύρο» τους εργαζόμενους

Την ευθύνη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ επέρριψε στους γερασμένους -όπως τους περιέγραψε- εργαζόμενους ο Κωνσταντίνος Ζούλας, αναμασώντας ουσιαστικά τη ρητορική της κυβέρνησης Σαμαρά για την αντιδημοκρατική απόφαση που κλυδώνισε το πολιτικό σκηνικό το 2013.

Απαντώντας στην κριτική και τις ερωτήσεις των βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού παρέθεσε αθροιστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το 2011 έως το 2013.

Διαβάστε ακόμη: Για πρώτη φορά διευθυντής γραφείου Τύπου κόμματος διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΤ

«Το 2011, δηλαδή επί κυβέρνησης Παπανδρέου, στην ΕΡΤ είχαν γίνει 18 στάσεις εργασίας, 10 εικοσιτετράωρες απεργίες και δύο τριήμερες απεργίες. Το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα ότι -για πρώτη φορά τότε- η ΕΡΤ δεν μετέδωσε δελτία ειδήσεων επί 42 συνεχόμενες μέρες. Και το πρώτο μισό του 2013, είχαμε 39 στάσεις εργασίας, 20 απεργίες και 11 Σαββατοκύριακα χωρίς δελτία ειδήσεων. Συνέβη το πρωτοφανές να έχουμε μείζονος δημοσιογραφικής σημασίας γεγονότα, όπως η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ στην Αθήνα αλλά και η επίσκεψη του τότε Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και να μην τα προβάλλει καν η ΕΡΤ γιατί είχε απεργία» είπε ο Κ. Ζούλας, συμπεραίνοντας: «Θα σας έλεγα, λοιπόν, ότι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, το μαύρο στην ΕΡΤ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει».

Τόνισε δε ότι κατανοεί μεν τις ενστάσεις για τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά ανάλογες ενστάσεις θα μπορούσε να κατανοήσει και για τον τρόπο που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ.

Αδιαφανής η «Ομάδα Αλήθειας»;

Εντύπωση προκάλεσε και η απάντηση του Κ. Ζούλα στον Ν. Βούτση, ο οποίος τον αποκάλεσε «εναρμονισμένο» με παραδημοσιογραφικές διαδικτυακές ομάδες, όπως ο η «Ομάδα Αλήθειας». «Δεν έχω μετάσχει σε αρχισυνταξίες ιστοτόπων, όπως την ονομάσατε» επισήμανε και συμπλήρωσε με νόημα πως σε όλη του τη ζωή κινήθηκε διαφανώς… «Ούτε συμμετείχα σε καμία ¨Ομάδα Αλήθειας¨, ούτε ήμουν αρχισυντάκτης σε ιστοσελίδες» έσπευσε να διευκρινίσει. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter