O Νετανάχου δηλώνει πως δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν, αλλά…

O Νετανάχου δηλώνει πως δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν, αλλά…

Με ένα “αλλά” συνόδευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου την απάντησή του για το εάν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ιράν, την επομένη των δηλώσεων του για αποδείξεις που όπως ισχυρίζεται διαθέτει και αφορούν μυστικές προσπάθειες της Τεχεράνης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, παρά τη διεθνή συμφωνία που έχει υπογράψει η Ισλαμική Δημοκρατία για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον του Ιράν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε σε συνέντευξη στο CNN: “Ουδείς επιζητά μια τέτοιου είδους εξέλιξη. Το Ιράν είναι αυτό που αλλάζει τους κανόνες στην περιοχή”.

Τι λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επανέλαβε σήμερα ότι “ουδεμία αξιόπιστη ένδειξη έχει για δραστηριότητες στο Ιράν που έχουν σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου μετά το 2009”, την επομένη των ισραηλινών κατηγοριών.

Σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ δήλωσε ότι το συμβούλιο των κυβερνητών έχει “δηλώσει ότι ολοκλήρωσε την επανεξέτασή του στο θέμα αυτό” μετά την έκθεση που του υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Περισσότερα ΕΔΩ

Η Ουάσιγκτον συμφωνεί με το Τελ Αβίβ

Ο Λευκός Οίκος έκρινε τη Δευτέρα ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προσφέρουν «νέες και πειστικές λεπτομέρειες» για τις προσπάθειες της Τεχεράνης να αναπτύξει «πυρηνικά όπλα» ικανά να τοποθετούνται σε κεφαλές βαλλιστικών «πυραύλων».

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter