Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ

Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Με επίκεντρο τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ANT1 το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2023, ξεκαθάρισε ότι λέει «όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ», σε περίπτωση που το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο στρατηγικός στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, είναι το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει πλειοψηφικά τον λεγόμενο προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να γίνει «ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κρίνει ότι η πρωτοφανής διαφορά των 20 μονάδων του πρώτου κόμματος, της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα, κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, – δεν έχει υπάρξει ποτέ κάτι ανάλογο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας- δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για ένα ισχυρό κόμμα προγραμματικής αντιπολίτευσης. Αυτό το ρόλο διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ.

Συνεκδοχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης περιγράφει την θέση του ΠΑΣΟΚ ότι στις εκλογές του Μαΐου οι ψηφοφόροι δεν επικρότησαν την πολιτική της ΝΔ αλλά αποτύπωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εναλλακτική προγραμματική πρόταση εξουσίας.

Οταν ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, αν θεωρεί ότι μπορεί να ενισχυθεί τόσο το ΠΑΣΟΚ ώστε αυτό να διεκδικήσει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει ταβάνι για το ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, «έδειξε» ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες του για το κόμμα του δεν έχουν όριο, από το να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση έως σταδιακά να διεκδικήσει την εξουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter