Ο Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει «αλήθειες» που υπηρετούν τα Ellinika Hoaxes – Οι νέοι «προστάτες» του διαδικτύου

Ο Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει «αλήθειες» που υπηρετούν τα Ellinika Hoaxes – Οι νέοι «προστάτες» του διαδικτύου

Συνεχίζεται ο σάλος για την παράδοση της ελευθερίας της σε ένα ελληνικό σάιτ. Ο λόγος για τα Ellinika Hoaxes που θα γίνουν ο νέος «σερίφης» για τον περιορισμό των ψευδών ειδήσεων. Ο Νίκος Μπογιόπουλος έχει κάνει ρεπορτάζ. 

«Σε συμφωνία κατέληξαν το Facebook και τα Ellinika Hoaxes, με σκοπό τον περιορισμό της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Τα Ellinika Hoaxes θα συμμετάσχουν ακόμη πιο ενεργά στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης,αναλαμβάνοντας τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε περήφανα η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr.

Κατ’ αρχάς δεν μπορεί παρά να υπογραμμιστεί ότι η Facebook, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, ανέθεσε ρόλο «μπάτσου» σε μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία! Οπως μαθαίνουμε, δε, στη συμφωνία της με την Facebook η εν λόγω εμφανίζεται ως ΜΚΟ… Ίσως, βέβαια, να εκτίμησαν τη δουλειά τους. Και τις… δημοσιογραφικές γνώσεις τους, δεδομένου ότι στους συμμετέχοντες της εταιρείας βλέπουμε από… απόστρατο ναρκαλιευτή μέχρι πρώην επισμηνία του Στρατού (διαβάστε ΕΔΩ).

Πάμε, λοιπόν, να πάρουμε μια ιδέα για τη δουλειά αλλά και την ιδεολογικοπολιτική… αντικειμενικότητα των κυρίων που στο όνομα του “περιορισμού της παραπληροφόρησης” εμφανίζονται με το χρίσμα των διορισμένων “τροχονόμων” και εντεταλμένων “λογοκριτών” των άρθρων, βίντεο και εικόνων που αναρτώνται στην πλατφόρμα. Σας καλούμε να μπείτε στους σχετικούς συνδέσμους που ακολουθούν και να διαπιστώσετε μόνοι σας το είδος της «αλήθειας» που υπηρετούν οι «προστάτες» της.

1. Τα Ellinika Hoaxes στην υπηρεσία του Γκαίμπελς! Πατήστε ΕΔΩ και δείτε τα σχόλια. Απολαύστε το «αστικό δημοκρατικό τόξο» να αναμηρυκάζει τις ναζιστικές «αλήθειες» εκπροσωπούμενο από τους κυρίους Ellinika Hoaxes (Αλικάκος – Δανιηλίδης) και θαυμάστε τον (νεο)φιλελευθερισμό να δρα, επί τω φεισμπουκικό έργω, ως τροφός του χρυσαυγιτισμού.

2. Τα Ellinika Hoaxes στην υπηρεσία των αφεντικών! Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την ανάρτηση και τα σχόλια. Η ατελείωτη προσήλωση, από τους κυρίους Ellinika Hoaxes, στην υπεράσπιση των πάντα καλών αφεντικών, που αποκλείεται να φταίνε για οτιδήποτε συμβαίνει στις μεγαλοεπιχειρήσεις τους, δεν απορρέει από το γεγονός ότι είναι τσιράκια των αφεντικών, αλλά υπέρμαχοι της… αλήθειας. Ποιας αλήθειας; Εκείνης που λέει ότι τα περί «μεγάλου κεφαλαίου» και «ανάλγητων» καπιταλιστών είναι ένα κομμουνιστικό «αφήγημα»…

3. Τα Ellinika Hoaxes στην υπηρεσία ξεπλύματος της χούντας. Πατήστε ΕΔΩ και δείτε πώς οι «υπερασπιστές της αλήθειας» συγχρονίστηκαν με τον χρυσαυγίτη Λαγό και τον γνωστό δημοκράτη αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Γεωργιάδη, και πώς συμμετείχαν – μόλις πέρσι – στο βέβηλο «παιχνιδάκι» για το αν οι νεκροί του Πολυτεχνείου ήταν.. «μέσα ή έξω» από το Πολυτεχνείο. Παρακολουθήστε πως έδωσαν το δικό τους «παρών» – πάντα στο όνομα της «αλήθειας» – στην γενικότερη επιχείρηση να ξαναγραφτεί με χρυσαυγίτικους όρους η Ιστορία όσον αφορά τα εγκλήματα της χούντας σε όλη την διάρκεια της επταετίας και ειδικά τις μέρες της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

4. Τα Εllinika Hoaxes στην υπηρεσία των ΜΚΟ του ιμπεριαλισμού. Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε ένα κείμενο – πλυντήριο για τα «Λευκά Κράνη» και ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να αντιληφθείτε πως έχουν αξιοποιηθεί και προσφερθεί τα «Λευκά Κράνη» στην εξυπηρέτηση της προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού. Ξέρουμε ότι λέξεις όπως «ιμπεριαλισμός» δεν αρέσουν στους κυρίους Ellinika Hoaxes. Τι να κάνουμε; Θα το ξεπεράσουν.

5. Τα Εllinika Hoaxes στην υπηρεσία της… διασκέδασης. Όταν τα τσακάλια δεν… διασώζουν την αλήθεια, γενικώς, στον ελεύθερο χρόνο τους λένε την αλήθεια για θέματα όπως αυτά:

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύσει στην πράξη – και όχι στα λόγια – την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης από κάθε είδους «μπάτσους» διαμορφώνοντας μηχανισμούς κατά το δυνατόν αδιάβλητους, με γνώση του αντικειμένου και στελεχωμένους από φορείς υψηλού κύρους, επιστήμονες και φυσικά δημοσιογράφους.

Μένει να δούμε σε ποιες – συγκεκριμένες – ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, η πρώτη αντίδραση της οποίας ήρθε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, που μεταξύ άλλων δήλωσε: «… μας προξενεί εντύπωση πώς ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Facebook, ο οποίος εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 534 δισ. δολαρίων (Galloway, 2018), με περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και αποστολή 41,6 εκατ. μηνυμάτων κάθε λεπτό, αποφάσισε να αναθέσει το έργο του θεματοφύλακα της αλήθειας των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρεία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση και εμπειρία με τους αντίστοιχους συνεργάτες της Facebook σε άλλες χώρες, όπως το AFP και το Associated Press».

Πηγή: imerodromos

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter