Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολογεί την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολογεί την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Χρειάστηκε μία μέρα από την σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου Υπουργείου Άμυνας και περισσότερο από μισή για να αναγκαστεί να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός πως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η αποστολή βοήθειας μπορεί αποκλειστικά να αντανακλά σε στρατιωτική βοήθεια και επ’ ουδενί σε ανθρωπιστική.

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, «δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο», αποφεύγοντας να απαντήσει στα πιεστικά ερωτήματα που έθεσε προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σχετικά με το αν «έχουν επίγνωση στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον; Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή; Με ποιες διαδικασίες; Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ; Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;».

ΣΥΡΙΖΑ για εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία: Ζητούμε την άμεση ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter