Ο Νίκος Παππάς στην «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης» στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Ο Νίκος Παππάς στην «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης» στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Ξεκινά το απόγευμα στον Πεντάλοφο Κοζάνης και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου η «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης», που διοργανώνουν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Πρόκειται για σύνολο δράσεων που περιλαμβάνει εργαστήρια εκμάθησης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές, νέους και ενήλικες, ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο Πεντάλοφος και τα περισσότερα απομακρυσμένα χωριά του Άνω Βοΐου έχουν αποκτήσει γρήγορο διαδίκτυο στα πλαίσια του έργου «Rural Broadband» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που εγκαινίασε ο υπουργός Νίκος Παππάς στις 24 Ιανουαρίου 2017 κατά την επίσκεψη του στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης» θα γίνουν στρογγυλά τραπέζια, όπου οι εμπειρογνώμονες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα παρουσιάζουν και θα συζητούν με τους κατοίκους τις ψηφιακές τεχνολογίες, τις πλατφόρμες επικοινωνίας μεταξύ των ψηφιακών τεχνολογιών και του πολίτη. Επίσης θα γίνουν συνεδρίες ηλεκτρονικής μάθησης, ενώ οι μαθητές θα δοκιμάσουν την χρησιμοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικής μάθησης με τη βοήθεια εκπαιδευτή.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου το απόγευμα ο υπουργός Νίκος Παππάς θα επισκεφθεί την ορεινή κοινότητα του Πενταλόφου και θα συνομιλήσει με τους μαθητές και τους κατοίκους για «την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρυζωνικών δικτύων». Το μεσημέρι της ιδίας μέρας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα επισκεφθεί μαζί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, την κοινότητα Ποντοκώμης Κοζάνης, όπου θα συζητήσει με τους κατοίκους θέματα που σχετίζονται με την μετεγκατάσταση του οικισμού, εξαιτίας της απαλλοτρίωσης των σπιτιών τους από την ΔΕΗ για την επέκταση των ορυχείων της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter