Ο Νίκος Παππάς σχολιάζει το ταξίδι Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία και τον Μανώλη Πετσίτη

Ο Νίκος Παππάς σχολιάζει το ταξίδι Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία και τον Μανώλη Πετσίτη

Ως_x000D_
«μια νέα εποχή» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και_x000D_
Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, το αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού και της_x000D_
κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία.

 «Ποιος θα το έλεγε ότι θα ήμασταν ένα χρόνο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις ακρότητες περί προδοσίας, με τις βιαιότητες στους δρόμους που έπαιρναν και πολιτική κάλυψη από τη μείζονα αντιπολίτευση, να γυρίζουμε τώρα από ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή. Με συμφωνίες, όπως η ανάληψη του FIR των Σκοπίων και έχοντας γίνει μάρτυρες στο μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ που είχε γίνει ποτέ. Με 150 Έλληνες και 300 από τη Βόρεια Μακεδονία επιχειρηματίες» συνέχισε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247.. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για «ένα δυναμικό το οποίο καταπιέζονταν από τα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και ενάντια στον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας ως η ισχυρότερη χώρα στα Βαλκάνια, με τη μεγαλύτερη οικονομία και γεωπολιτική αξία. Η χώρα μας είναι η πιο σημαντική συνολικά για το σύστημα ασφάλειας και για τους εταίρους μας στην ΕΕ και στα Βαλκάνια την κοιτούν ως μια χώρα που μπορεί να μπει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης» (σ.σ. μιλώντας συνολικά για την περιοχή).

Και συνέχισε: «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν ζητά ψήφο στις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ εξήγησε ότι «η Συμφωνία δεν προέβλεπε ότι έπρεπε να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούμε στην ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα κλπ. Αυτό το πράγμα φέρνει σε ένα τεράστιο αδιέξοδο όσους με ακραίο τρόπο αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Καλούμενος να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην περιοδεία του ιδίου στη Β. Ελλάδα και τις αντιδράσεις σε ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βέροια, ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Συζήτησα και με ανθρώπους που είχαν διαφορετική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κάθισαν και συζήτησαν χωρίς ακραίες αντιδράσεις όπως είχαν οι στημένοι ακροδεξιοί σε Βέροια και Κιλκίς», κάνοντας λόγο για θλιβερές μειοψηφίες. «Όταν το φίδι το θρέφεις θα γυρίσει να δαγκώσει και εσένα, και αυτό έπαθε ο κ. Μητσοτάκης. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν η αντίδρασή του όταν πετάχτηκαν αυτοί, που όταν τα κάνουν αυτά εκεί είναι ακροδεξιοί αλλά όταν τα κάνουν σε εμάς είναι “πολίτες που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία”». «Ήταν δίπλα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όλοι αυτοί, διαδήλωναν, βεβήλωναν εβραϊκά νεκροταφεία και τότε δεν είχε μισή κουβέντα να πει ο κ. Μητσοτάκης για όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα, μέχρι που έφτασαν σε δικές του συγκεντρώσεις».

Απαντώντας για πιθανές συμφωνίες με χώρες των Βαλκανίων όπως η Σερβία ή το Κόσσοβο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι θα ήταν ευχής έργο να λυθούν όλα τα προβλήματα, καθώς «τα Βαλκάνια είναι ο χώρος για τον οποίο είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να υπάρχει σταθερότητα προς το εθνικό συμφέρον. Η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να βρεθεί η λύση» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για νέες προοπτικές που ανοίγονται στην ευρύτερη περιοχή. «Συζητήσαμε όχι για τον Μέγα Αλέξανδρο που τους έχουμε πείσει ότι αφορά την Ελλάδα και όχι αυτούς, αλλά για το μέλλον και αυτό είναι το σημείο καμπής στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Καλούμενος να σχολιάσει την επερχόμενη ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο στην εκδήλωση για μια προοδευτική συμμαχία, ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, καθώς εδώ «υπάρχουν διλήμματα της εποχής που χρειάζονται προοδευτικές απαντήσεις και για να μπορέσουν να υλοποιηθούν είναι ανάγκη να οικοδομηθεί μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς ηγεμονισμούς, με γενναιότητα και το μεγάλο ζητούμενο για κάθε κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιστοίχηση της πολιτικής ακτινοβολίας με την οργανωμένη βάση. Να καλυφθεί το κενό μεταξύ της δυνατότητας του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύει σε ευρύτερα ακροατήρια, με την οργανωμένη μας βάση». Ο Ν. Παππάς είπε ότι «τις αδυναμίες μας πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ευθαρσώς», προσθέτοντας ότι το «να διευρύνει ένα κόμμα την οργανωμένη του βάση είναι στόχος σταθερός. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ είχε αρνητικά φαινόμενα με κλειστά συστήματα εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός οργανισμός που θα ανταποκριθεί στην ιστορική ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο, μαζικό κόμμα της Αριστεράς, που θα εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».

Απαντώντας στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε μια πρόταση συνεργασίας στο ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι αυτά είναι αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι «η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει αυτοαποκλειστεί από έναν τέτοιο διάλογο και έχει βάλει ως στόχαστρο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δικός μας στόχος ήταν να διευρύνουμε συνεχώς τον άξονα των δυνάμεων, που είναι έτοιμες να στηρίξουν μια προοδευτική πολιτική, η δική μας προσδοκία είναι να υπάρξει αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση και θα θέλαμε το ΚΙΝΑΛ να αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι κοινωνικός όλεθρος και θα πρέπει να λάβει τα μέτρα για να αποτρέψει αυτόν τον όλεθρο».

Καλούμενος να σχολιάσει την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «έχουν δοθεί σχετικές απαντήσεις. Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια των εκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές μπορούν να παράξουν οριακά πολιτικό αποτέλεσμα με την έννοια ότι οι εθνικές εκλογές είναι δρομολογημένες». «Θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα (σ.σ. των ευρωεκλογών) συνέχισε ο Ν. Παππάς, «που θα σαρώσει σε λίγες ώρες την εικόνα που έχει φτιάξει η Νέα Δημοκρατία – διαμέσου των ΜΜΕ συμφερόντων του κ. Μαρινάκη που τη στηρίζουν- για τον εαυτό της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και να δούμε που θα κρυφτούν αυτοί που διακινούν σενάρια περί καλπάζουσας Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε και στην απώλεια του δημοσιογράφου Β. Λυριτζή λέγοντας ότι «ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας αριστερός, προοδευτικός δημοσιογράφος που σεβάστηκε και το λειτούργημα και τον εαυτό του. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλειά του».

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter