Ο Νιλ Γιανγκ ετοιμάζει μήνυση κατά της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ο Νιλ Γιανγκ ετοιμάζει μήνυση κατά της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ο γνωστός καλλιτέχνης βγαίνει στην… επίθεση και ετοιμάζει αγωγή κατά των υπεύθυνων της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση δύο τραγουδιών του στην καμπάνια.

Ο Νιλ Γιανγκ θέλει να οδηγήσει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, τονίζοντας ότι το επιτελείο του Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει παράνομα, δίχως την άδεια του καλλιτέχνη, τα δικαιώματα για την αναπαραγωγή δύο πασίγνωστων δημιουργιών του, (Rockin in the Free World και Devil’s Sidewalk), που χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια σε συγκέντρωση στην Τούλσα.

«Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί παρέμβαση προς τα δικαιώματα και τη γνώμη των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. Ωστόσο αυτού του είδους η μουσική δεν μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για μία καμπάνια γεμάτη μίσος και διχαστικά μηνύματα», σημειώνεται από τους εκπροσώπους του Γιανγκ.

Ο Γιανγκ ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα λεπτομέρειες της αγωγής κατά του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο καλλιτέχνης «συνεχώς και δημοσίως» παρατηρούσε τη χρήση των τραγουδιών του από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, ακόμη και στην προεκλογική περίοδο του 2016.

Η υπεράσπιση του Γιανγκ διεκδικεί αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων…

Πηγή: Guardian.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter