Ο «νόμος Κρέτσου» επιδοτεί και επί κυβέρνησης ΝΔ

Ο «νόμος Κρέτσου» επιδοτεί και επί κυβέρνησης ΝΔ

Το ΕΚΟΜΕ χρησιμοποίησε τον «νόμο Κρέτσου», με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη να υπογράφει επιδότηση για τέσσερις νέες παραγωγές.

Συνεχίζονται οι επιχορηγήσεις οπτικοακουστικών παραγωγών, βασισμένες στον «νόμο Κρέτσου», τον οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιεί η νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με το typologies.gr, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε επιδότηση για τέσσερις νέες παραγωγές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται α) για το επενδυτικό σχέδιο «Untitled Steven Googan Film» από την ΚΙΝETIKA FILM GREECE με επιλέξιμες δαπάνες 556.304 ευρώ και απευθείας χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους 139.076 ευρώ, β) την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς «Το νησί της φωτιάς» από τη View Master Films (με ποσό επιχορήγησης 133.411 ευρώ και  ύψος των επιλέξιμων δαπανών σε 533.645 ευρώ, γ) το σχέδιο «THE DURRELLS IN CORFU SEASON 4» της εταιρείας Γ. Τσοκόπουλος – Α. Αρώνη ΕΠΕ, με επιδοτούμενο ποσό 384.361 ευρώ, και επιλέξιμες δαπάνες 1.537.446 ευρώ, δ) η σειρά μυθοπλασίας «The man in apartment five» της εταιρείας Inkas Film & TV Productions με επιχορήγηση 140.140 ευρώ.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι typologies.gr, στο «νόμο Κρέτσου» μπήκε και η σειρά «Chocolate», η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα από την Boo Productions Κινηματογραφικές Παραγωγές. O προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών είναι 439.120 ευρώ και το ποσό της επιχορήγησης 153.692 ευρώ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter