Ο νόμος της κυβέρνησης για το άσυλο δεν έχει πείσει την Κομισιόν

Ο νόμος της κυβέρνησης για το άσυλο δεν έχει πείσει την Κομισιόν

Η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Παρασκευή Μίχου, δήλωσε ότι δεν έχει πειστεί σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Η Παρασκευή Μίχου τόνισε μάλιστα ότι: «Θα επανέλθουμε στο θέμα και θα το ξανασυζητήσουμε. Η Κομισιόν λειτούργησε συμβουλευτικά στη νομολογία όπως και σε αυτές της προηγούμενες κυβέρνησης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης του προσφυγικού, χωρίς παράλληλα να ζημιώνονται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, ανέφερε για το θέμα τα εξής: «Σήμερα, στην ερώτησή μου προς τη η κυρία Παρασκευή Μίχου ανέκρουσε ολοκληρωτικά πρύμναν. Ήταν που ήταν μεσοβέζικη η τοποθέτηση – νωρίτερα – του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τα “ναι-μεν-αλλά” του έμπειρου πολιτικού, ακολούθησε και η απάντηση της κυρίας Μίχου για να τον αποτελειώσει»

«Δεν έπεισαν, αλλά ψήφισαν τον νόμο…»

Παράλληλα, ο Κώστας Αρβανίτης σημείωσε τα εξής: «Δεν έχει πείσει η κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα του νόμου για το προσφυγικό. Αυτό δεν την εμπόδισε να τον ψηφίσει. Γιατί, το επείγον του πράγματος είναι να κατευνάσουμε τις ακροδεξιές κραυγές των εταίρων μας. Κανείς δε θα μπορούσε να το κάνει περισσότερο σαφές, από τους ίδιους τους νομοθέτες του. Το ποιος αδειάζει ποιον και γιατί, είναι εσωτερικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας και θα μπορούσε να μη μας αφορά καθόλου. Μας αφορά πολύ, γιατί αγγίζει ένα νομοθέτημα που παρουσιάστηκε ως πανάκεια και πολύ γρήγορα μεταλλάχτηκε σε επιδημία. Αποσύρετέ το! Προτού καταλήξει σε πανδημία…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter