Ο Ντάισελμπλουμ απαντά στον Βαρουφάκη… γραπτώς!

Ο Ντάισελμπλουμ απαντά στον Βαρουφάκη… γραπτώς!

Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος εδώ και καιρό αφού τον «μαύρισαν» στην Ολλανδία ψάχνει φως στο διάδρομο. Μην πάει ο νους σας στο κακό όμως, έρχεται για… λογοτεχνία!

Αφού έχει κάνει μια “light” αυτοκριτική στα έργα και τις ημέρες της λιτότητας, πολιτική που εκείνος προσυπέγραψε «κατά γράμμα», ακολουθώντας τον (επίσης) ιδιαίτερα αγαπητό…. Σόιμπλε, απαντά τώρα με το δικό του βιβλίο για την ίδια περίοδο, ή καλύτερα για μέρος αυτής.

Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το πόνημα δεν έχει κρύψει την… συμπάθειά του στον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όπου του σέρνει… τα εξ αμάξης και απ΄ό,τι μαθαίνουμε ο πρώην υπουργός ευθύνεται (κατά τον Ντάισελμπλουμ) και για τις δέκα πληγές του Φαραώ!

Ο τίτλος του βιβλίου: «Η Κρίση του Ευρώ. Η ιστορία εκ των έσω σε Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο».

Όλα ξεκινούν – όπως διαβάζουμε – από την άφιξή του στην Αθήνα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άγνωστο αν κρατάει μερικές σελίδες για ό,τι προηγήθηκε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… Μάλλον όχι!

Μπορεί ο Γερούν να έχει δώσει κάποιο δίκιο στους Έλληνες που δεν θέλουν να κοπούν οι συντάξεις, να ζητά μια συγγνώμη για τα ποτά και τις γυναίκες, αλλά μην ανησυχούν οι φανατικοί οπαδοί του…

Ο Γερούν κρατά γερά… 

Το θέμα ωστόσο δεν είναι να πείσει τους Έλληνες για «το δίκιο του». Οι Έλληνες έχουν μαυρίσει εδώ και καιρό την πολιτική του και την πολιτική των αφεντικών του… Μάλλον το βασικό του πρόβλημά είναι η «δημοτικότητά» του στην Ολλανδία…

Διαβάστε επίσης: Η συνέντευξη Ντάισελμπλουμ στον Κώστα Βαξεβάνη: Ορισμένες κυβερνήσεις δεν θέλησαν να τα βάλουν με τα διαπλεκόμενα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter