Ο Ντόναλντ Τραμπ εξηγεί στο Νταβός γιατί «πρώτα η Αμερική»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξηγεί στο Νταβός γιατί «πρώτα η Αμερική»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται σήμερα να φτάσει στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και να προσπαθήσει να πείσει την παγκόσμια ελίτ ότι το σύνθημά του «Πρώτα η Αμερική» δεν ισοδυναμεί με απομονωτισμό.

Ο Τραμπ αναχώρησε χθες Τετάρτη το βράδυ από την Ουάσινγκτον, χωρίς την Πρώτη Κυρία Μελάνια, και αναμένεται το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Από εκεί θα μεταβεί στο Νταβός όπου θα παραμείνει για δύο ημέρες και αύριο Παρασκευή θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον ηγετών και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.

Ο Τραμπ δεν είχε κληθεί ποτέ στο Νταβός ως επιχειρηματίας, όμως θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μετά τον Μπιλ Κλίντον το 2000.

«Θα μεταβώ σύντομα στο Νταβός στην Ελβετία για να πω στον κόσμο πόσο μεγάλη είναι η Αμερική και πόσο καλά τα πάει. Η οικονομία μας τώρα ανθεί και με όλα όσα κάνω θα πηγαίνει όλο και καλύτερα… Η χώρα μας επιτέλους ΚΕΡΔΙΖΕΙ ξανά», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πηγαίνουμε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (…) για να πούμε στον κόσμο ότι η Αμερική είναι ανοικτή στις επιχειρήσεις», είχε δηλώσει την Τρίτη από την πλευρά του ο Γκάρι Κον, σύμβουλος επί των οικονομικών του Τραμπ.

«Η Αμερική πρώτα δεν σημαίνει ότι η Αμερική είναι μόνη της», πρόσθεσε ο Κον, που συνοδεύει τον Αμερικανό πρόεδρο. «Όταν αναπτυσσόμαστε εμείς, αναπτύσσεται ο κόσμος. Όταν ο κόσμος αναπτύσσεται, αναπτυσσόμαστε εμείς. Είμαστε μέρος του και είμαστε μέρος μιας παγκόσμιας οικονομίας. Και ο πρόεδρος το πιστεύει αυτό», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter