Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, το κλαρίνο του και μία… βουδιστική ιστορία επιτυχίας, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, το κλαρίνο του και μία… βουδιστική ιστορία επιτυχίας, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

– «Το Σάλα Σάλα έγινε Sala Sala». Ο βιρτουόζος Θανάσης Βασιλόπουλος με το κλαρίνο του συναντά τους Dreamers Inc (Μάριος Χαβιαράς και Θάνος Καλεντίνης) και τον Θοδωρή Throdef Φοροζή και κατακτούν τα μεγαλύτερα clubs στον κόσμο. Στο ρεπορτάζ ο Σπύρος Οικόπουλος.

– Μια σύνθεση του «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και των «Ευμενίδων» του Αισχύλου παρουσιάστηκε σε έναν κύκλο τριών παραστάσεων στον χώρο του ομώνυμου στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Αυστρία. Ο Παναγιώτης Φρούντζος συζητάει με την Ελλη Παπακωνσταντίνου, την καλλιτέχνιδα που συνέλαβε την ιδέα, έγραψε το κείμενο και σκηνοθέτησε το έργο, για την εμπειρία που έζησε και για τη θέση του φασισμού στη σημερινή Ευρώπη.

– Γιορτές Ρόκκας. Σε δύο μικρά χωριά της Κρήτης η τέχνη ανθίζει με ριζίτικα τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, ηχητικό περίπατο που βασίζεται αφηγήσεις των κατοίκων και εργαστήρια. Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια Μέτη Παναγιωτοπούλου και κατοίκους των χωριών που ζητούν περισσότερη ζωή στον τόπο τους. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

– Υποβλητικοί ήχοι πάνω από το Αιγαίο. Από 19-25 Αυγούστου η Σύρος αναδεικνύει για τρίτη χρονιά το ιστορικό της εκκλησιαστικό όργανο με συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

– Η συγγραφέας Πέλα Σουλτάτου σε μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη κουβέντα με την Έμυ Ντούρου με αφορμή το βιβλίο της «Ανάποδες στροφές».

– «Κοκτέιλ». Ο Σπύρος Οικόπουλος ανακαλύπτει τη φιλοσοφία και τα μυστικά του πιο εντυπωσιακού είδους ποτού στο 360 Coctail Bar. Η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

– Χαϊμαλίνα: Ενα φεστιβάλ ενάντια στον φασισμό στα Ανώγεια της Κρήτης ένα χωριό που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τη φρίκη του ναζισμού.

– Ο μουσικός Στάθης Γκαντζούρας συστήνεται στο Docville στη στήλη Νew Entries

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter