Ο Θάνος και… ο πάγος

Ο Θάνος και… ο πάγος

Στις 31 Οκτωβρίου 2019 ο διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Έναν μήνα μετά δηλώνει υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας σάλο. Από το Μαξίμου του βάζουν πάγο, ενώ αρχίζουν τα σενάρια για τον ρόλο του. Ο Θ. Ντόκος βυθίζεται στη σιωπή του, με εξαίρεση ορισμένες ανούσιες ομιλίες του σε διεθνή φόρουμ.

Και τώρα ξαναχτύπησε. Και του ξανάβαλαν πάγο. Ετσι μας λένε.

Κομμένες οι χάρες

Με εντολή Μαξίμου άλλαξε η στάση της ΝΔ σχετικά με την κλήση της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ως ύποπτης στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Το αίτημα είχε υποβάλει το ΚΙΝΑΛ και ικανοποιούσε και την πλευρά Σαμαρά. Το πρόβλημα δεν ήταν νομικό, καθώς μόνο οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μπορούν να την καταστήσουν ύποπτη. Αυτό ίσχυε και την Τρίτη όταν η ΝΔ υιοθέτησε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ. Στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου εκτιμήθηκε ότι δεν θέλουν να κάνουν χάρη στον Αντώνη Σαμαρά υπό τις παρούσες συνθήκες – και όλοι θυμάστε ποιες είναι οι «παρούσες συνθήκες»… Επίσης οι σχέσεις της κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ αυτή την περίοδο δεν είναι ανέφελες και μοιάζουν με τον καιρό των τελευταίων ημερών. Και το Μαξίμου θέλει να παίξει σκληρά έναντι της Φώφης Γεννηματά. Κρατήστε το αυτό για τα προσεχώς.

Δεν μιλιούνται

Το θέμα έχει φτάσει στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, όμως αποφεύγει προς το παρόν να το ακουμπήσει. Μιλάμε για τη σχέση Μπακογιάννη – Πατούλη που έχει φτάσει στο ναδίρ και μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν πήγε καν στην εκδήλωση στο Ζάππειο όπου ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης παρουσίασε το σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Κι αυτό παρότι ο Δήμος Αθηναίων παράγει το 20% των απορριμμάτων της περιφέρειας Αττικής. Τον Δεκέμβριο ο Κ. Μπακογιάννης είχε ζητήσει με επιστολή του από τον Γ. Πατούλη να αποδοθεί το Πεδίον του Αρεως στον Δήμο Αθηναίων. Και εκείνος τοποθέτησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της περιφέρειας στο Πεδίον του Αρεως και απάντησε ότι «το πάρκο ανήκει στους πολίτες της Αττικής» – όχι της Αθήνας.

Για τα ξερονήσια

Υπάρχει ένας υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός της ΝΔ που «ζυμώνει» την ιδέα να «αξιοποιηθούν» τα ξερονήσια του Αιγαίου για τη «φιλοξενία» των προσφύγων και των μεταναστών. Κανονικά η μεγαλοαστική του καταγωγή δεν θα προϊδεαζε ότι έχει αυτές τις αντιλήψεις. Το πρόβλημα είναι ότι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλά με πολλούς βουλευτές και ότι το έμαθαν και στο Μαξίμου. Από εκεί εκπορεύεται η δυσαρέσκεια προς τον Σπήλιο Λιβανό ενόψει ανασχηματισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter