Ο Θάνος Μικρούτσικος για τον καπιταλισμό, τον κομμουνισμό, τη μουσική και την μάχη με τον καρκίνο, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Θάνος Μικρούτσικος για τον καπιταλισμό, τον κομμουνισμό, τη μουσική και την μάχη με τον καρκίνο, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Θάνος Μικρούτσικος λίγο πριν από τις δύο συναυλίες του στον Βύρωνα κάνει αναδρομή στο παρελθόν και φεύγει μπροστά στο μέλλον, σε μια συνέντευξη του στον Παναγιώτη Φρούντζο που θα συζητηθεί πολύ.

Ο Σωτήρης Δημητρίου, ο λογοτέχνης που επέβαλε την ντοπιολαλιά στα νεοελληνικά γράμματα μιλάει στην Μαρίνα Αγγελάκη για το συγγραφικό δαιμόνιο, τη ζωή, τον θάνατο, τον πόθο και τον έρωτα.

Τον έχουν αποκαλέσει βρωμόστομα, απατεώνα, βιτσιόζο, σεξιστή, γλοιώδη, κυνικό, απόβρασμα,γαμάτο, κάφρο και άλλα πολλά. Το «Dead Pool 2» βγαίνει στις αίθουσες και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παρουσιάζει την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του πλέον αντισυμβατικού ήρωα της Marvel

Το βιβλίο «Πάνος Γαβαλάς – Μια φωνή όλο φως» κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και ο συγγραφέας του Δημήτρης Μανιάτης μιλάει στην Εμυ Ντούρου για τη λάμψη του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή και την εποχή του.

Ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre, γράφει έντεκα (όσα και τα χρόνια ύπαρξής του) tips για το φεστιβάλ που έχει λατρέψει το κοινό.

Η καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ζωή Γαβριηλίδου μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις τοπικές κοινωνίες

Ο ζωγράφος και περφόρμερ από το Κάνσας Πίτερ Μαξ Λόρενς βρέθηκε για λίγες μέρες στην Αθήνα και η Έμυ Ντούρου τον έπεισε να της αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του που θυμίζει road movie.

Η φιλόλογος Αθηνά Τσάκαλου που βρέθηκε στη δίνη της κρατικής αντιτρομοκρατικής υστερίας και μετέφερε το μέρος του βιώματος της σε μυθιστόρημα μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για την αναρχία, τη θρησκεία, την αγάπη και τις απώλειες.

Η ιστορία του Γιώργου Κολόζη στη Δονούσα όπως την αφηγείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Κολόζης στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου».

Η Ιωάννα Μαραβελίδη, μέλος της συντακτικής ομάδας της «Βαβυλωνίας» γράφει στο Documento για την έκδοση του νέου τεύχους του περιοδικού «Βαβυλωνία» και για το επερχόμενο B-Fest.

Ο εικαστικός Δημήτρης Καλυβιώτης γράφει για το Μόντρεαλ, τα λαχταριστά poutine, bagels και σάντουιτς με καπνιστό κρέας και το διχασμό της ταυτότητας ανάμεσα στην καναδική και την ελληνική υπηκοότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter