Ο Θεοχάρης ομολογεί ότι ο γ.γ. Τουρισμού Κ. Λούλης δεν πληροί τα κριτήρια του «Επιτελικού Κράτους»

Ο Θεοχάρης ομολογεί ότι ο γ.γ. Τουρισμού Κ. Λούλης δεν πληροί τα κριτήρια του «Επιτελικού Κράτους»

Και με τη βούλα του υπουργού Τουρισμού, ο «τεχνικός κυλινδρόμυλων», Κωνσταντίνος Λούλης, χρήζεται νέος… Διαματάρης.

Στην απάντηση της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο Κων. Λούλης διορίστηκε νόμιμα στις 23/7/2019, καθώς δεν είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος για το «Επιτελικό Κράτος». «Ο διορισμός αυτός έγινε σύμφωνα με τα άρθρα 50 και 51 του Π.Δ. 63/2005. Στο εν λόγω Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) δεν τίθεντο τυπικά προσόντα διορισμού στη θέση του γενικού γραμματέα» υποστηρίζει ο υπουργός Τουρισμού και προσθέτει: «Στις 7/8/2019, δηλαδή μεταγενέστερα του διορισμού του κ. Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 133/Α/7.8.2019 ο υπ΄ αριθμ. 4622/2019 νόμος για το Επιτελικό Κράτος».

Μάλιστα, ο Χ. Θεοχάρης αναγκάζεται να ομολογήσει ότι «στο άρθρο 44 (του “Επιτελικού Κράτους”) ο εν λόγω νόμος θέτει νέα κριτήρια διορισμού των γενικών γραμματέων. Είναι όμως σαφές ότι αυτός ο νόμος δεν ήταν σε ισχύ κατά τον κρίσιμο χρόνο διορισμού του κ. Λούλη». Να τονιστεί δε ότι στην απάντηση της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαριάνθης Ανδρέου, επισημαίνεται πως «δεν έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία μας αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κ. Λούλη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Λούλης δηλώνει στο βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου «διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων», με την απάντηση της κ. Ανδρέου να οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται καν για ισότιμο – αναγνωρισμένο πτυχίο από την ελβετική σχολή, St. Gallen. Επίσης, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού έχει απασχολήσει την επικαιρότητα για την εκπεφρασμένη συμπάθεια που τρέφει για τον δικτάτορα, Γιώργο Παπαδόπουλο, αλλά και για τις δηλώσεις του σε σχέση με τον τόπο που θα επιλέξει να κάνει διακοπές, λεγόμενα που χαρακτηρίσθηκαν ως εκ των έσω σαμποτάζ στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Νέος… Διαματάρης στην κυβέρνηση; Η Αυγέρη ζητά το πτυχίο «τεχνικού κυλινδρόμυλων» του Λούλη

Oι απαντήσεις στην Α.Κ.Ε.:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/13/5f0c58ff825e633b611b36a2.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/13/5f0c5927825e634296270233.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter