Ο ΟΗΕ καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων στο νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει σωρεία παραβιάσεων στο νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια

Η καταδικαστική έκθεση έχει γνωστοποιηθεί στον Τσιάρα ήδη από τις 17 Μαΐου. Πάντως, ο υπουργός δεν φρόντισε να ειδοποιήσει τη δημόσια γνώμη παρά την παράκληση του ΟΗΕ να γνωστοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Παρά ταύτα το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να υπερψηφιστεί την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε την ύπαρξη της επιστολής στη Βουλή και κατέθεσε την επιστολή στα πρακτικά.
Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι η Ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει πολλές διεθνείς συμβάσεις που έχει κυρώσει η Ελλάδα. Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι το ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετεί τις γυναίκες και τα παιδιά στον κίνδυνο της ανδρικής βίας, μη μπορώντας να απεμπλακούν από αυτή.

Η επιστολή καταλήγει και ζητώντας αποσαφηνίσεις για μια σειρά ζητημάτων: «Ενώ περιμένουμε τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις, σας συνιστούμε να ελέγξετε και να επανεξετάσετε αυτές τις διατάξεις του νομοσχεδίου λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Μαριέττα Γιαννάκου παρενέβη για το συγκεκριμένο ζήτημα μέσω Twitter και δήλωσε «Στις 17/5, 2 ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών & για τη βία κατά των γυναικών, τις αιτίες και τα αποτελέσματά της παρενέβησαν με επιστολή τους στην Κυβέρνηση, ζητώντας να κατατεθεί η τελευταία στη Βουλή αφού οι διατάξεις του σ/ν, παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο και δεν πρέπει να ψηφιστούν».

Ολόκληρη η έκθεση εδώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter