Ο Οικονόμου αρνείται με υπεκφυγές ν’ απαντήσει για τις συνομιλίες Μανιαδάκη που ανατρέπουν το σκάνδαλο Novartis (Video)

Ο Οικονόμου αρνείται με υπεκφυγές ν’ απαντήσει για τις συνομιλίες Μανιαδάκη που ανατρέπουν το σκάνδαλο Novartis (Video)

Αμήχανος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε στην Κατερίνη όπου βρέθηκε την Πέμπτη, για τους διαλόγους Μανιαδάκη – Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Documento TV και αποδεικνύουν ότι κάποιοι συνωμότησαν ώστε το σκάνδαλο Novartis να βαφτιστεί σκευωρία.

Ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δεν είναι ασφαλώς συνηθισμένος να βγαίνει από το ασφαλές περιβάλλον στο οποίο συνήθως απευθύνεται, απάντησε σε ερώτημα του δημοσιογράφου Γιάννη Τσίρου της εφημερίδας «Εφημερίς του Ολύμπου» ότι δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο. Αντίθετα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «περιμένουμε να δούμε την πρόταση του δικαστικού συμβουλίου» και επέμεινε στον χαρακτηρισμό του σκανδάλου ως σκευωρία.

Επιχειρώντας μάλιστα -κατά την προσφιλή τακτική του- να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, αναφέρθηκε στην παραπομπή του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. «Αποτελεί κόλαφο για τους εμπνευστές της προσπάθειας χειραγώγησης της ενημέρωσης με την προσπάθεια δημιουργίας κομματικού τηλεοπτικού σταθμού η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τη συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου».

Φυσικά, ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να απαντήσει και σε ερώτημα για την ευρωπαϊκή οδηγίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, την οποία αρνείται να ενσωματώσει η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και μήνες. «Το κυβερνητικό έργο έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό» ανέφερε σχετικά, χωρίς ουσιαστικά να απαντήσει.

Η συνεχής κωλυσσιεργία για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αύξηση της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων είναι ενδεικτική. Μπορεί ο εκπρόσωπος να αναφέρεται σε «συγκεκριμένο προγραμματισμό», όμως πριν από τρεις μήνες, το νομοσχέδιο για την οδηγία εισήχθη από τον υπουργό Τσιάρα στο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει έγκριση και να προωθηθεί στη Βουλή.

Η παρουσίασή του προκάλεσε την έκρηξη του «κόμματος Novartis», με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Θάνο Πλεύρη, τον Μάκη Βορίδη, τον Βασίλη Κικίλια και τον Παναγιώτη Πικραμμένο να αναγκάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παγώσει» το νομοσχέδιο υπό το βάρος των αντιδράσεων. Το γεγονός επιβεβαίωσε τότε, στα μέσα Μαρτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας πως το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή αφού η κυβέρνηση πάρει «όλα τα αναγκαία θεσμικά μέτρα προκειμένου να μην ξαναζήσουμε στη χώρα μας προσπάθειες εργαλειοποιησης της Δικαιοσύνης, και των θεσμικών δυνατοτήτων που υπάρχουν προκειμένου να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι».

Έκτοτε, παρά τις πιέσεις της Κομισιόν από τις αρχές Ιανουαρίου και τα συχνά ερωτήματα του documentonews.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση αναβάλλει συνεχώς την κατάθεσή του, προδίδοντας τον φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους πρώην και νυν ελεγχόμενους για τις πράξεις τους στο σκάνδαλο Novartis.

Διαβάστε επίσης: 

Documento TV – Σκάνδαλο Novartis: Αποκαλύπτουμε τις συνομιλίες Μανιαδάκη-Βαξεβάνη (Video)

Documento TV: Σκάνδαλο Novartis – Εκτακτη εκπομπή – Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο (Video)

Έκτακτη εκπομπή στο Documento TV με τις δικές σας απορίες για το σκάνδαλο Novartis (Video)

Documento TV – Σκάνδαλο Novartis: Χαμένοι… στη μετάφραση (Video)

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter