Ο Οικονόμου κάνει πως δεν ακούει την εσωκομματική κριτική στον Μητσοτάκη

Ο Οικονόμου κάνει πως δεν ακούει την εσωκομματική κριτική στον Μητσοτάκη

Διάθεση για αστεϊσμούς είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και σε ερώτηση του documentonews.gr για το εάν το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αμφισβητείται από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, προχωρώντας σε ένα σχόλιο ενδεικτικό της αγωνίας της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην εσωκομματική κριτική.

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα έκανε εμφανή την αγωνία του, τόσο απέναντι στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω του από τις ευθύνες του στο πολύκροτο σκάνδαλο παρακολουθήσεων, όσο και απέναντι στην εσωκομματική κριτική, καθώς υπουργοί, στελέχη του κόμματος και οι οικογένειές τους βρίσκονται στο στόχαστρο των παράνομων παρακολουθήσεων, με τον ίδιο να βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να δώσει εμφατικές απαντήσεις. Εξού και κατά την ομιλία του προχώρησε σε μία δήλωση-μήνυμα προς το ίδιο το εσωτερικό του κόμματος, αλλά και στα «κέντρα» που χωρίς τεκμήρια υποστηρίζει πως τον πολεμούν.

«Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί, τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ» ανέφερε, μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του, προκαλώντας ερωτήματα εντός και εκτός κόμματος. Άλλωστε, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραχάλιος, ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί συνέδριο του κόμματος, με στόχο την αμφισβήτηση της ηγεσίας του Κυρ. Μητσοτάκη.

Το θέμα θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όπως και το γεγονός πως από την κομματική φιέστα απουσίασαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο πρώην αρχηγός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σημειώνεται πως εκτός όλων των άλλων, πρόσωπα όπως της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Κώστα Τζαβάρα, του Νικήτα Κακλαμάνη έχουν αμφισβητήσει ευθέως τη γραμμή της συγκάλυψης που ακολουθεί η κυβέρνηση στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

«Υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού; Και πως αξιολογείτε τις απουσίες των τριών πρώην αρχηγών του κόμματος, του κ. Καραμανλή, του κ. Σαμαρά και του κ. Μεϊμαράκη;» ήταν το ερώτημα που έθεσε το documentonews.gr, με τον Γιάννη Οικονόμου να επιχειρεί διά του… χαβαλέ να αποφύγει την ερώτηση, καταφέρνοντας -αν μη τι άλλο- να παράξει ευφάνταστους τίτλους ειδήσεων για τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν υπάρχουν τέτοιες φωνές. Αν κάποιος ακούει τέτοιες φωνές είναι κατηγορίας Ζαν Ντ’ Αρκ νομίζω. Μεταφυσικό…» είπε μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Παρόλα αυτά, μία τέτοια απάντηση δεν είναι αρκετή για να απαντήσει στην εσωκομματική γκρίνια που υπάρχει αυτή την ώρα στους γαλάζιους, που καταγράφεται από το σύνολο του Τύπου, και εκφράζεται -τουλάχιστον- από τη «λευκή απεργία» μεγάλου μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας και του υπουργικού συμβουλίου.

Για την ιστορία, η Ιωάννα της Λωραίνης, όπως ήταν το όνομά της κοπέλας που «άκουγε φωνές» πως θα σώσει τη Γαλλία, δικάστηκε από εκκλησιαστικό δικαστήριο και καταδικάστηκε να καεί ζωντανή, πριν η Καθολική Εκκλησία αποφασίσει πολλά χρόνια αργότερα να την ανακηρύξει σε αγία.

Άγνωστο εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την κατάληξη αυτή κατά νου όταν ταύτιζε μαζί της όσους ακούν φωνές αμφισβήτησης από το εσωτερικό του κόμματος, πριν -επί της ουσίας- ψυχιατρικοποιήσει την εσωκομματική κριτική. Εάν θα καούν, δηλαδή, ή αν θα ανακηρυχθούν άγιοι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter