Ο Οικονόμου, ο Αίσωπος και τα κουδούνια

Ο Οικονόμου, ο Αίσωπος και τα κουδούνια

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση απέναντι στις αποκαλύψεις απαντάει με τη γνωστή εξυβριστική της επιθετικότητα. Αντί για απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη λειτουργία των θεσμών, η κυβέρνηση βγάζει μπροστά τον κ. Οικονόμου που τον έχουν βάλει στον «αυτόματο» να μιλάει για μυθεύματα και μύθους του Αισώπου. Αφού του αρέσει τόσο πολύ ο Αίσωπος, ας του θυμίσουμε έναν μύθο του.

Κάνανε λοιπόν μια μέρα οι ποντικοί συμβούλιο για να δουν πως θα προφυλαχτούν από τη γάτα που απειλούσε την κοινότητά τους. Είχε ο καθένας από μια ιδέα, διαφωνούσαν και δεν τα βρίσκανε.

Κάποια στιγμή, τον λόγο πήρε ένας ποντικός και πρότεινε να κρεμάσουνε στον λαιμό της γάτας ένα κουδούνι. Κάθε φορά που θα τους πλησιάζει η γάτα, οι ποντικοί θα ακούνε το κουδούνι και θα τρέχουν μακριά και θα κρύβονται.

Άπαντες ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Όμως -στον μύθο- πετάχτηκε ένας γέρος ποντικός που τους είπε πως η ιδέα είναι καλή αλλά θα πρέπει κάποιος να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να την υλοποιήσει. Κανένας ποντικός δεν προθυμοποιήθηκε και έτσι κανένα κουδούνι δεν κρεμάστηκε στον λαιμό της γάτας.

Τη λύση όμως τη βρήκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πρόσωπο του Γ. Οικονόμου. Βρήκε έναν απερίσκεπτο ποντικό για να κρεμάσει τα κουδούνια στον επικίνδυνο γάτο για να μην κινδυνεύουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι σε αυτή την παρωδία η κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» προσθέτει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter