Ο Οικονόμου ομολόγησε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ (Video)

Ο Οικονόμου ομολόγησε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ (Video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση -άρα και ο πρωθυπουργός που προΐσταται της ΕΥΠ- γνωρίζει τον παρακρατικό μηχανισμό που παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου κοροϊδεύει ασύστολα τους πολίτες, την αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρνείται την παρακολούθηση Φλώρου, αλλά κυνηγά όσους την αποκαλύπτουν (Video)

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, αυτά θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά» ανέφερε εισαγωγικά ο Γιάννης Οικονόμου και στη συνέχεια ομολόγησε:

«Η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ και στη συνέχεια έγιναν σημαντικές αλλαγές και σε ό,τι αφορά εσωτερικά την ΕΥΠ -μονάδες εσωτερικού ελέγχου, δεύτερος εισαγγελέας, ασφαλιστικές δικλείδες για πολιτικά πρόσωπα- και μια σειρά από άλλες διαδικασίες που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων».

Δηλαδή, η επισήμανση ότι «έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ», όπως λόγου χάρη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Παναγιώτης Κοντολέων, η γραμματέας του, η περιβόητη Βαγγελιώ και οι υποδιοικητές της ΕΥΠ, καταδεικνύει ότι το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε και γι΄ αυτό έλαβε μέτρα για να παύσει τη λειτουργία του παράκεντρου. Βέβαια, όλα αυτά τη στιγμή που ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, Κυριάκος Μητσοτάκης, παριστάνει τον ανήξερο.

Η παραδοχή του κ. Οικονόμου γεννά σειρά ερωτημάτων. Αφού το Μαξίμου έμαθε από ποιους απαρτιζόταν το παράκεντρο, γιατί δεν κατονόμασε τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου; Γιατί δεν ενημέρωσε στις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες την αντιπολίτευση; Και κυρίως, γιατί δεν οδήγησε στη δικαιοσύνη τους παρακρατικούς;

Επίσης, η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, δεν έχει ευθύνες για τη «νομιμοποίηση» αυτής της παρακρατικής δραστηριότητας μέσω της υπογραφής των διατάξεων; Πώς έχει συμβάλλει η εισαγγελέας στην έρευνα όλο αυτό το διάστημα; Γνωρίζει ο Γ. Οικονόμου ότι η συγκάλυψη καθιστά τους ενοίκους του Μαξίμου συνυπεύθυνους;

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέπεσε σε μία κραυγαλέα αντίφαση. «Αν υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης, αυτή είναι ότι ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ -δεν το ξέρουμε, αλλά θα φανεί- υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Μόλις αυτό εντοπίστηκε, έγιναν οι αλλαγές και μπήκαν ασφαλιστικές δικλείδες» ανέφερε, προκαλώντας την απορία πώς γίνεται να «έγιναν οι αλλαγές μόλις αυτό (σ.σ. το παράκεντρο) εντοπίστηκε», αφού η κυβέρνηση δεν ήξερε -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- την ύπαρξη του.

Αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες της ομολογίας του, ο κ. Οικονόμου απάντησε σε σχετική ερώτηση για να θολώσει τα νερά: «Δεν ομολογούμε τίποτα. Λέμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, λέμε ότι όλα θα αναδειχτούν και αν κάποιοι λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter