Ο ομιλητής στο συλλαλητήριο Δωρόθεος, οι μπίζνες και τα τάματα της Τήνου…

Ο ομιλητής στο συλλαλητήριο Δωρόθεος, οι μπίζνες και τα τάματα της Τήνου…

Τάμα φαίνεται ότι το΄χε κάνει ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος να σκορπίσει τον… ιερό λόγο στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για το σκοπιανό, μια και τα τάματα και κυρίως η διαχείρισή τους είναι μία από τις ειδικότητές του…

Ο «άγιος πατέρας» όπως είχε αποκαλύψει το Documento είχε «ευλογήσει» της μίζες και τις μπίζνες των Πάνου Μπαμπάμτση, Μανώλη Παπουτσάκη και Γιάννη Στασινόπουλο, με την ομάδα του Μπαμπάτση να είναι αυτή που διαχειρίζεται τα πολύτιμα μέταλλα από τα τάματα στην Παναγία της Τήνου, ενώ δεν δίσταζε να απειλεί δημοσιογράφους, όπως τον Κώστα Βαξεβάνη..

Ο Μπαμπάμτσης, καταδικασμένος σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εκβιασμό, μαζί με τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη που συνελήφθη και τον συνέταιρό τους Γιάννη Στασινόπουλο έχουν αναλάβει να παραλαμβάνουν τα τιμαλφή από το Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου, να τα μεταφέρουν στην Τουρκία όπου τα λιώνουν και να επιστρέφουν στο ίδρυμα ράβδους χρυσού. Το σκανδαλώδες δεν είναι μόνο πως αυτή η διαδικασία έχει ανατεθεί σε ποινικούς με ευθύνη και του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου, αλλά ότι είναι διαβλητή και, όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει μίζες και στημένους διαγωνισμούς, κατά παραδοχή των τριών.

Δείτε αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento: Αγία τριάδα χρυσοδάκτυλων για τα τάματα της Τήνου

Για να μην ξεχνιόμαστε , ο Δωρόθεος, σύμφωνα με μαρτυρίες, αναγκάστηκε να φυγαδευτεί με σκάφος του Λιμενικού από το νησί για να αποφύγει την οργή των Τηνιακών, που του χρέωσαν ότι μεθόδευσε την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του ευαγούς Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου, το οποίο από αυτοτελές και λαοδιοίκητο επί δύο ολόκληρους αιώνες, δια νόμου, κυριολεκτικά εν μια νυκτί πέρασε στα χέρια της Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη: Η αρπαγή του χρυσού της Μεγαλόχαρης

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στοιχεία αναφορικά με τον μητροπολίτη Σύρου είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς ο ίδιος εμφανίζεται να διαθέτει κοινό λογαριασμό με τη «χρυσή» κληρονόμο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βορείου Ελλάδος Κατερίνα Βελλίδου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Documento: Ο χρυσός τούς φέρνει πιο κοντά στην Τήνο

Ο μητροπολίτης αυτός λοιπόν είναι ένας εκ των ομιλητών στο συλλαλητήριο που θεωρεί προφανώς ότι όλα τα παραπάνω είναι άνευ σημασίας και δικαιούται να μεταφέρει τα άμφια και τη λογική της μπίζνας και στο Σύνταγμα…

Kαι, δη, είναι ο ομιλητής που διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου:

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Έθνους, στηρίζει κάθε έκφραση υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Σέβεται τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας αλλά και τις ανησυχίες του κλήρου και των πολιτών. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό τού ονόματος άλλου κράτους» είπε, προσθέτοντας:

«Με το όνομα Μακεδονία, το κράτος των Σκοπίων εκφράζει αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι ιερή ευθύνη της Εκκλησίας να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter